Hallands Nyheter

Konstig känsla vid första petningen för Jacob Ericsson

- Mikael Martinsson mikael.martinsson@hn.se 010-471 52 47

Falkenberg­s FF sliter lite mer på sina spelare än till exempel Varbergs Bois. Men plötsligt tog Jacob Ericssons svit slut.

Jacob Ericsson har spelat varje match från start sedan han kom till Falkenberg­s FF inför förra säsongen när klubben gick upp i Allsvenska­n i fotboll.

Men efter fem raka starter 2020 fick han se hela matchen mot AIK från bänken.

– Det är väl inget konstigt egentligen. Vi har många bra spelare och är ett lag. Men det var ganska ovant absolut och nästan jobbigt att se på, man känner ju för laget och vill hjälpa till.

Nu ser det ut som om han är tillbaka i startelvan mot Östersund.

– Det är många matcher och just nu mår kroppen bra. Jag känner mig utvilad. Det gäller att återhämta sig profession­ellt. Jag har mina rutiner med stretchnin­g och olika återhämtni­ngsövninga­r och så har jag en återhämtni­ngsbyxa.

Vad är det?

– Det är ett slags kompressio­nstajts som man kan ha på långa bortaresor till exempel.

Som wingback får Jacob Ericsson springa mycket.

– Kanske positionen sliter mer än andra med sina långa löpningar. Men det känns bra i kroppen just nu.

Falkenberg­s tränare Hasse Eklund har inte roterat lika mycket som exempelvis kollegan Joakim Persson i Varbergs Bois.

– Jag hade helst velat spela med samma elva i varje match. Varberg har 28 spelare som är lika bra. Vi har en tydligare topp som kompletter­as med yngre spelare som ska få växa in i det.

Eklund låter spelarna själva berätta hur deras belastning är.

– Vi har en dialog men det är deras känsla jag får lita på. Vi har också ett Gps-system som kan berätta lite om överbelast­ning. Sedan handlar det om taktik också i matcherna. Det är svårt med byten, att hitta rätt nivå där. Och så är det olika scenarier. Ska man byta en spelare som kanske orkar 90 minuter, och ska man lita på en spelare som säger att han orkar 90 minuter men plötsligt tar helt slut.

Det viktiga för Hasse Eklund är att spelarna kan ge hundra procent alla sekunder på planen.

– Jag tycker att vi har en bredd som gör att vi kan det just nu. Det är bra energi i truppen och vi har få muskelskad­or. Men det klart att det kan vara en omställnin­g för vissa spelare som är vana att spela hela tiden. Det viktiga är att vi tar tre poäng.

Att spelarna själva får uppskatta sin fysiska status gäller de två osäkra korten inför Östersunds­matchen. Nsima Peter joggade bara omkring på sista träningen och Sander van Looy var inte ens på plats.

– Nsima fick ju en smäll senast. Och Sander har varit lite krasslig i veckan. Båda två kommer att testas på förmiddage­n i lite fotbollsöv­ningar.

Så de får välja själva om de ska spela?

– Lite så är det. Nsima är anfallare och har visat bra form så han kan man chansa lite mer med och där kan jag acceptera att han inte känner sig hundra procent. Men jag kommer såklart att ha dialog med båda spelarna.

Matchen mot Östersund är viktig.

– Det är en konkurrent som ligger därnere och som vi haft bra resultat mot på hemmaplan tidigare. Vi har gjort två bra prestation­er, mot Sirius och AIK men inte fått ut de poängen vi velat. Nu kan vi inte vara nöjda med bara en bra prestation, säger Hasse Eklund.

Även Jacob Ericsson går i liknande tankar.

– Vi har framförall­t inte fått med oss det vi skulle på hemmaplan. Det är viktigt för oss att komma tillbaka.

Vi har en dialog men det är deras känsla jag får lita på.

Hasse Eklund

 ?? Bild: Mikael Martinsson ?? Jacob Ericsson fick inte vara med i förra matchen. Nu hoppas han på ny start mot Östersund.
Bild: Mikael Martinsson Jacob Ericsson fick inte vara med i förra matchen. Nu hoppas han på ny start mot Östersund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden