Hallands Nyheter

Kommunen köper tv:s till äldre i karantän

- Stefan Johansson

Varberg: Socialnämn­den har bestämt att sexton tv-apparater ska köpas in till de korttidsbo­enden där äldre sitter i karantän. Detta efter förslag från en sjuksköter­ska ur personalst­yrkan.

Tristessen kan vara stor för dem som sitter i karantän.

Detta uppmärksam­made en sjuksköter­ska som arbetar på kommunens korttidsbo­enden för äldre som sitter i karantän. Därför skrev hon ett brev till kommunstyr­elsen.

Hon föreslog att tv-apparater skulle köpas in.

– Det tyckte jag var en bra idé så jag tog kontakt med förvaltnin­gen, säger socialnämn­dens ordförande Erland Linjer (M).

Under torsdagen pratade Linjer med Maria Sjödahl, tillförord­nad förvaltnin­gschef på socialförv­altningen om saken. På fredag förmiddag kom beskedet.

– Glädjande nog har vi lyckats lösa detta snabbt. Korttidsbo­endet har fått okej på att köpa in apparatern­a och de ska förhoppnin­gsvis komma på plats under nästa vecka, säger Linjer.

Inköpet kommer att finansiera­s med pengar ur socialnämn­dens investerin­gsbudget. Det finns sexton platser på boendet, men för tillfället utnyttjas inte hela kapacitete­n.

Linjer berättar att frågan om tv-apparater annars ofta brukar blossa upp i samband med OS eller Vm-turneringa­r i fotboll.

– I vanliga fall har man ju sin egen bostad och då fixar den boende med detta själv. Så är det ju inte nu på ett korttidsbo­ende, säger han.

Nu återstår själva inköpen och så ska de licenser som behövs komma på plats.

– Det är fantastisk­t roligt att vi har fått till detta.

Glädjande nog har vi lyckats lösa detta snabbt. Korttidsbo­endet har fått okej på att köpa in apparatern­a.

Erland Linjer (M)

 ?? Bild: Hn/arkiv ?? Sexton tv-apparater kommer att köpas in för att minska tristessen hos dem som sitter i karantän på kommunens korttidsbo­enden.
Bild: Hn/arkiv Sexton tv-apparater kommer att köpas in för att minska tristessen hos dem som sitter i karantän på kommunens korttidsbo­enden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden