Hallands Nyheter

Varbergs Gifs mittback sparkas efter vansinnesu­tbrott

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Stanko Ostojic har spelat nio matcher för Varbergs Gif den här säsongen. Det blir inga fler. Klubben har gett mittbacken sparken.

– Ja, det har vi gjort, bekräftar sportchefe­n Fisnik Kameraj.

Varbergs Gif är inne i en viktig period på säsongen, men mitt i slutspurte­n av division 2 västra skakas klubben av en incident.

Det hela utspelade sig i samband med Varbergs Gifs bortamatch mot Assyriska på Ruddalens IP i fredags kväll.

Varberg förlorade med 1–3 och då rann bägaren över – för speciellt en spelare.

– Stanko är en bra kille. Han sliter, kämpar mycket och är en vinnarskal­le, men tyvärr så överreager­ade han efter matchen, säger Halda Kabil som förnekar att det utvecklade sig till ett bråk.

–Tjafs, men absolut inte bråk och det är rena sanningen! Sedan detaljer, det stannar i omklädning­srummet, det håller vi för oss själva, säger Halda och fortsätter:

– Det var inte så att någon fick gå emellan två spelare. Det var bara höga toner efter en förlust.

Det hör inte hemma inom fotbollen. Man säger inte så till folk i laget.

Fisnik Kameraj, sportchef

Kabil förklarar att Stanko Ostojics besvikelse inte var riktad mot någon enskild spelare, utan mer generellt:

– Matchen var slut och det kom könsord, något som inte tillhör fotbollen eller något man vill höra i sitt eget omklädning­srum.

Fisnik Kameraj är sportchef i Varbergs

Gif och var även på plats på matchen.

– Det var en tuff match och efter en förlust tappade Stanko huvudet helt enkelt och gick lite för långt. Han gapade på allt och alla. Visst, man kan bli förbannad och arg, man säger det man vill säga i frustratio­n, sen slutar man och det är bra sen, men han bara fortsatte. Vi kände att det får räcka, så beter man sig inte, säger Fisnik.

Kameraj bekräftar även han att könsord förekom i sammanhang­et.

– Det hör inte hemma inom fotbollen. Man säger inte så till folk i laget.

Följden blev att Stanko Ostojic fick sparken.

– Om jag ska vara ärlig, så efter en sån grej så tror jag han hade slutat själv. Det hade jag gjort om jag betett mig så. Då hade jag tagit mina grejer och gått. Alla gör fel, men det blev för mycket och någonstans måste man markera. Det är punkt. Tack och adjö, säger Kameraj.

Fisnik Kameraj var den som fattade beslutet att kicka mittbacken från laget.

–Jag har pratat med styrelsen också och meddelat dem. Men jag tyckte att det var mitt beslut eftersom jag var där på plats.

Hur har det här påverkat laget?

– Det är inte första gången det händer och jag tror inte det är den sista heller. Jag tror många kände att mycket stod på spel. Hade vi vunnit hade vi säkrat kontraktet. Nu kommer det en ny match på fredag (mot Onsala) och jag hoppas att killarna är så fokuserade att de bara kan gå ut och köra. Vi har snackat inom laget, men satt punkt och gått vidare. Man kan inte älta det, utan vi blickar framåt.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Varbergs Gifs Stanko Ostojic sparkas från klubben efter att ha skrikit könsord i omklädning­srummet efter förlusten mot Assyriska.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Varbergs Gifs Stanko Ostojic sparkas från klubben efter att ha skrikit könsord i omklädning­srummet efter förlusten mot Assyriska.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden