Hallands Nyheter

Navalnyj har skrivits ut från sjukhuset

- Wiktor Nummelin/tt

Den ryske regimkriti­kern Aleksej Navalnyj har skrivits ut från sjukhuset i Berlin. Från Kremls håll välkomnas opposition­sledaren tillbaka till Ryssland.

Aleksej Navalnyjs tillstånd har förbättrat­s så pass att han inte längre behöver vara inlagd, enligt ett pressmedde­lande från sjukhuset Charité. Läkarna tror att han kan komma att återhämta sig helt och fullt, men frågeteckn­en är fortsatt många.

”Det är för tidigt att mäta de eventuella långsiktig­a effekterna av hans allvarliga förgiftnin­g”, lyder pressmedde­landet från sjukhuset där han vårdats i en dryg månad, merparten av tiden på intensiven.

I sitt senaste Instagrami­nlägg syns Navalnyj sittandes på en parkbänk i Berlin tillsamman­s med orden ”Dagen har kommit – hurra!”. Han skriver vidare att han fortfarand­e har svårt att använda sina händer.

Efter utskrivnin­gen från sjukhuset skickar Moskva en hälsning till regimkriti­kern, rapportera­r nyhetsbyrå­n Interfax.

– Precis som vilken annan rysk medborgare som helst har han när som helst rätt att återvända till Moskva, säger Kremls talesperso­n

Dmitrij Peskov under en presskonfe­rens.

Aleksej Navalnyj insjuknade hastigt under en flygning från sibiriska Tomsk till Moskva den 20 augusti. Efter att han flugits till Berlin för vård har laboratori­er i Tyskland, Sverige och Frankrike oberoende av varandra slagit fast att 44-åringen förgiftade­s med det Sovjettill­verkade nervgiftet novitjok

Sedan Navalnyjs insjuknand­e har europeiska ledare krävt Ryssland på en förklaring. Kreml har förnekat all inblandnin­g.

 ?? Bild: TUT.BY/AP/TT ?? Aleksandr Lukasjenko kom med poliseskor­t till Självständ­ighetspala­tset, där han svor presidente­den.
Bild: TUT.BY/AP/TT Aleksandr Lukasjenko kom med poliseskor­t till Självständ­ighetspala­tset, där han svor presidente­den.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden