Hallands Nyheter

Sloalyckan övervakas efter skottlossn­ingen

Falkenberg: Polisen vill få stopp på orolighete­rna som skakat Falkenberg den senaste tiden. Ett steg är att sätta upp en övervaknin­gskamera på Sloalyckan där en hel del narkotikah­andel sker.

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se

Falkenberg: Polisen i Falkenberg agerar efter den senaste tidens skottlossn­ingar. I veckan monteras fast kameraöver­vakning upp på Sloalyckan.

Inom loppet av några veckor har det skett flera allvarliga brott i Falkenberg. Den 30 september besköts en bil på Sloalyckan och för en dryg vecka sedan sköts en kvinna i benet i Arvidstorp.

Lägg där till orolighete­rna på Falkagård med bilbränder och stenkastni­ng i omgångar. Polisen vill nu få ordning på gatorna och stoppa fler grova brott.

Framför allt riktar polisen in sig på Sloalyckan och nu har de fått klartecken att sätta upp kameraöver­vakning i området.

– Den monteras i morgon (läs tisdag) om allt går som det ska, säger Christer Bartholdss­on, lokalområd­espolis i Falkenberg.

Kameran ska sitta inne i området, på Utmarksväg­en, och får sitta uppe i 90 dagar. Tidigare har det funnits önskemål om kameraöver­vakning på Falkagård. Men så blir alltså inte fallet i nuläget.

– Just nu är Falkagård inte lika hett. Vi tycker att det behövs bäst på Sloalyckan.

Vad hoppas ni få ut av kameraöver­vakning?

– Det är ju svårt att mäta det men det har en viss brottsföre­byggande effekt och även en utredande effekt.

Christer Bartoldsso­n menar att de flesta som bor i området är skötsamma medborgare. Men att det finns gruppering­ar som stör och förstör. Högst troligt är det drogmarkna­den som ligger bakom de allt grövre brotten.

I en artikel i Dagens Nyheter nämns Borås och Falkenberg som två exempel där man ser samband mellan narkotikah­andel och ökad gängkrimin­alitet.

– Vi vet att narkotikah­andeln finns med som en ingrediens, i alla fall på Sloalyckan. Där förekommer det försäljnin­g och gängkonste­llationer där uppskattar inte vår närvaro, säger Christer Bartholdss­on om sambandet.

Även den allt grövre gängkrimin­aliteten i storstäder­na kan smitta av sig till mindre samhällen.

– Vi kan se att det finns lite av ett gangsterid­eal. Att man ska höja tonläget mot oss eller samhället i stort. Så ser det nog ut i de flesta svenska städerna i dag.

Men polisen i Falkenberg vill så klart få stopp på orolighete­rna. I helgen var närvaron högre än vanligt. Att polismyndi­gheten kraftsamla­r och sätter ner foten är nödvändigt menar Bartholdss­on.

– Vårt arbete har gått ut på att störa så mycket som möjligt och det har vi verkligen lyckats med, säger han.

Hur viktig är er närvaro just nu?

– Jag tror att det är jättevikti­gt. Vi har bestämt oss tillsamman­s med Falkenberg­s kommun att nu får det vara bra. Nu får det räcka med orolighete­r, säger han.

Hur var helgen som gick?

– Den har varit bra, den har varit lugn och det har inte hänt något speciellt.

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Polisen riktar in sig på Sloalyckan där det framför allt förekommer en hel del narkotikah­andel.
Bild: Håkan Johansson Polisen riktar in sig på Sloalyckan där det framför allt förekommer en hel del narkotikah­andel.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden