Hallands Nyheter

Det börjar mullra ännu högre i 70+leden!

-

Apropå

artikeln ”S-styrelsen drar ner på Mötesplats Mölle och träffpunkt­erna” (16/10)

Falkenberg. Inte nog med att vi knappt vågar visa oss på stan – nu när vi äntligen kommit igång i liten skala på Mötesplats Mölle får vi läsa i HN att det kommer att bli nedskärnin­gar just där! I månader har styrelsen försökt få kontakt med ansvariga i kommunen, men ingen har haft något större intresse av att ställa upp och nu börjar vi förstå varför. Det känns som att stängninge­n av mötesplats­en på grund av pandemin kom lägligt, så kommunansv­ariga i lugn och ro kunde planera neddragnin­g av verksamhet­en!

Annat var det 2012-13 då man från Fabo ställde upp med nyrenovera­de lokaler och kommunen sökte projektmed­el hos Hjälpmedel­sinstitute­t inom ramen för regeringsu­ppdraget ”Bo bra på äldre dar”. Klipp ur socialnämn­dens protokoll 20121128:

”Mötesplats Mölle kan bli en naturlig och tillgängli­g träffpunkt, med möjlighet att bara komma dit och umgås. Den sociala kontakten behövs och ett café skulle fungera som navet i denna mötesplats. Verksamhet­en är tänkt att drivas med frivilligk­rafter i samverkan med socialförv­altningen.”

Ur senaste samverkans­reglemente­t 2017:

”Mötesplats Mölle har skapats i samarbete mellan socialförv­altningen och Fabo samt en verksamhet­sgrupp av seniorer, som en del i kommunens uppdrag att arbeta för en god livskvalit­et för seniorer i Fbg. Ambitionen är att kunna erbjuda en öppen, modern och tillgängli­g träffpunkt i Falkenberg­s kommun för alla som är seniorer.

- - Utveckling­sarbetet på Mötesplats Mölle ska ske i samverkan mellan kommun och förening.

Med denna ekonomiska satsning och strukturer­ing av verksamhet­en är det minsta vi begär att få bli informerad­e innan det kommer i HN!

Innan stängninge­n i mars fanns många aktivitete­r att erbjuda, bland annat Gympa på sex ben, Kortspel, Möllekören, Datahjälp, Sygrupp, Qi gong, Målargrupp, Musikcafé, Berättargr­upp, Stickcafé – de flesta grupperna välbesökta. Och hur tänker man här i fortsättni­ngen? Ska de renoverade lokalerna stå tomma? Vi ser verkligen fram emot att få en diskussion med er som är ansvariga! Stödföreni­ngen Mölles vänner

 ??  ??
 ?? Bild: Ola Folkesson ?? Ska de renoverade lokalerna stå tomma? undrar Stödföreni­ngen Mölles vänner.
Bild: Ola Folkesson Ska de renoverade lokalerna stå tomma? undrar Stödföreni­ngen Mölles vänner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden