Hallands Nyheter

Karlsson slog till med första målet för AZ Alkmaar

Ett misslyckat inlägg eller ett genomtänkt drömmål? Snyggt var det i alla fall när Jesper Karlsson svarade för första fullträffe­n i AZ Alkmaar. – En jätteskön känsla, säger han.

-

Jesper Karlsson är het. När U21-landslaget vann sina matcher mot Luxemburg (4–0) och Armenien (10–0) svarade han för totalt fem mål. Formen konservera­de 22-åringen till lördagens ligamatch mot Vvv-venlo i nederländs­ka ligan, Eredivisie. Efter endast två minuter slog han till och gjorde sitt första mål i sin nya klubb.

– Det gick snabbt och det var en jätteskön känsla, säger Karlsson.

Det var heller inget dussinmål. Från sidlinjen skickade Karlsson in en boll i straffområ­det och den gick i en båge över Vvv-venlos målvakt Delano van Crooij. Om det var med meningen eller inte låter Karlsson vara osagt.

– Det är hemligt. Man kommer aldrig att få veta det, säger han och skrattar.

– Jag gjorde något liknande i

U21-landslaget mot Italien. Jag brukar bara slå in dem. Antingen blir det en retur eller så blir det ett överlångt inlägg. Man kan se det hur man vill.

AZ Alkmaar vann dock inte matchen mot Vvv-venlo. Den slutade 2–2 efter att Karlssons lag släppt in två mål i slutminute­rna.

– Det är tufft. Vi har haft en knackig inledning där mycket har gått emot oss. Vi har fått rött kort i tre av fyra matcher.

Den tidigare Falkenberg­s FF- och Elfsborg-spelaren blev utbytt med halvtimmen kvar i kryssmatch­en.

– Vi hade en otroligt bra första halvlek, men sedan fick vi en spelare utvisad precis före paus. Tränaren (Arne Slot) kanske inte tycker att jag har den bästa defensiven, säger Karlsson med ett skratt.

– Han bytte in en mittback, så det var nog ett taktiskt drag.

??  ?? Jesper Karlsson firade sitt första mål i AZ Alkmaar genom att peka mot himlen.
Jesper Karlsson firade sitt första mål i AZ Alkmaar genom att peka mot himlen.