Hallands Nyheter

Ponnyn Power Flip satte de stora hästarna på plats

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Mor och dotter Segermalm blev både etta och tvåa i olika klasser vid Falkenberg­sortens Ryttarföre­nings nationella dressyr i helgen.

– Det var lyckat, men lite oväntat att det skulle gå så himla bra, säger Heléne Segermalm.

Från fredag till söndag rådde stor aktivitet på Forf när klubben arrangerad­e nationell dressyr.

– Det är klart, det har inte varit så många tävlingsti­llfällen så folk är lite sugna fastän det är i slutet av året. Vi har haft maxantal, men legat på rätt sida av gränsen, säger hemmaklubb­ens Heléne Segermalm som själv vann klassen medelsvår B2 och blev tvåa i medelsvår B5.

Att det var hemmaplan hade både sina för- och nackdelar enligt Heléne.

– Hästarna är ju vana vid hur det ser ut, men nu var det staket och domare som satt där och de kanske var lite rädda när det inte såg ut som det brukar. Sedan är det lättare att förbereda sig när man har allt på hemmaplan, hästarna i stallet och slipper att resa.

Med vinnarhäst­en Alicello L besegrade Heléne Segermalm Himledalen­s ridklubbs Isabella Tovek på Sanssoucis med en dryg procents marginal.

Det är en ponny så det är kämpigare än för de stora hästarna.

Även dottern Matilda Segermalm vann en klass, lätt AC och blev tvåa i medelsvår C1. 21-åringen vann dessutom med en C-ponny!

– Han (Power Flip) lyssnade bra och gjorde allt han skulle. Det är en

Forf ponny så det är kämpigare än för de stora hästarna, men kul att han kan hävda sig där också, säger Matilda Segermalm.

Vad får du för reaktioner?

– Jag kan väl tänka mig att de andra räknar bort honom då han är ganska liten. De tittar och tänker: ”vad gör den lilla hästen här?”

Matilda Segermalm,

 ?? Bild: Privat ?? Matilda Segermalm vann klassen Lätt AC med ponnyn Power Flip.
Bild: Privat Matilda Segermalm vann klassen Lätt AC med ponnyn Power Flip.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden