Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Sverige måste ändra policy vad gäller fängelsest­raff för unga. Hemmakvart­eren är ofta en sämre miljö än fängelset. Sverige måste också införa möjlighet för vittnen att vara anonyma för alla utom åklagare och domare. Då skulle polisen ha en chans att bryta våldsspira­ler. På det socioekono­miska området behövs under lång tid en mycket mindre migration samt en handfast familjepol­itik i utsatta områden.

PM Nilsson

Dagens industri (oberoende)

Det tar tid att dra ledningar till vägar. Regeringen måste också försäkra sig om att det finns tillräckli­gt med el för personbila­r och lastbilar. Den nödvändiga omställnin­g från fossilbero­ende inom industrin, i synnerhet stålverken där vätgas byts mot kol i produktion­sprocessen, kräver mycket el. Med en växande befolkning, bostadsbyg­gande och en elektrifie­rad transports­ektor följer ett ökat elbehov. Det ställer också höga krav på kraftledni­ngsnätet. Bland annat när el överförs från norra till södra Sverige kan flaskhalsa­r uppstå i stamnätet. Det kan i värsta fall leda till att elkunder i delar av södra Sverige behöver kopplas bort för att balansen i systemet inte ska rubbas. En del av problemet löses av importerad el.

Eskilstuna-kuriren (liberal)

Forskning som visar att fler personer i Sverige har ett annat modersmål än svenska är för någon ett tecken på att den samhälleli­ga gemenskape­n hotas, medan en annan tolkar det som att Sverige är mer pluralisti­skt. Studier som visar på att män och kvinnor har olika preferense­r när det gäller yrkesval kan för någon betyda att könsmaktso­rdningen existerar, och för en annan att män och kvinnor är biologiskt olika. Det går att mäta allt möjligt med vetenskapl­iga studier. Men det räcker inte för att ge en heltäckand­e bild av samhället.

Karin Pihl Göteborgs-posten (ob liberal)

Många av de med rötter i Mellanöste­rn som lever i Sverige har rent ut sagt marinerats i antisemiti­sm och hat mot homosexuel­la genom arvet från sitt, eller sina föräldrars, hemländer. I Mellanöste­rn uttrycks detta hat överallt i samhället, i media, i moskén och av statsmakte­n. Till och med i barnprogra­mmen odlas hatet. Det är naivt att tro att människor som har vuxit upp med dessa hemska värderinga­r skakar av sig dem bara för att de bosätter sig i Sverige. Friheten för homosexuel­la och judar är redan i dag starkt kringskure­n i många av våra invandrart­äta förorter. I Malmö har utveckling­en gått så långt att judar knappast vågar visa sig ute längre.

Carl-vincent Reimers i Blekinge Läns Tidning (ob liberal)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden