Hallands Nyheter

Olof Johansson tackar för sig när Medley tar över

- Martin Erlandsson martin.erlandsson@hn.se 010-471 53 40

Varberg: Efter 3,5 år som chef för Varbergs badanläggn­ingar tackar Olof Johansson för sig. Han vill inte vara chef när företaget Medley AB tar över den dagliga driften efter årsskiftet.

Varberg: Olof Johansson tackar nej till att vara chef för badanläggn­ingarna i Varberg när ett företag tar över driften. – Jag vill fortsätta utvecklas.

Enligt avtalet mellan Varbergs kommun och Medley AB erbjuds personalen motsvarand­e tjänster i företaget som tar över driften av badanläggn­ingarna den 1 januari och de flesta verka positiva till ett byte av arbetsgiva­ren. Men chefen tackar för sig efter 3,5 år.

– Jag förstår vad Medley vill att deras anläggning­schef ska ha för roll och det är inget konstigt, men jag känner att jag är van vid att få extra uppdrag som gör att jag utvecklas på andra områden. Jag har exempelvis jobbat med upphandlin­gen av den nya simhallen på Håsten, men Medley är en mindre organisati­on som inte kan lova den typen av utmaningar nu och redan har duktiga personer som jobbar med det, förklarar Olof Johansson.

Lönen är oförändrad i minst ett år och har inte påverkat beslutet.

– Alla villkor är inte klara utan det görs nu i inrangerin­gsförhandl­ingarna, exempelvis semesterrä­tten. Men det var ett svårt beslut. Jag har verkligen lagt ner min själ i den nya anläggning­en Pingvinen och vill att den ska bli bra. Jag har tyckt mycket bra om personalen, men till slut var jag tvungen att tänka lite egoistiskt.

Vid årsskiftet kan alltså 55-åringen från Fritsla i Marks kommun stå utan jobb, men han hoppas hitta en ny tjänst i kommunen.

– Jag har trivts jättebra, så jag hoppas att något dyker upp, eftersom man inte skapar några nya tjänster. Men annars får jag söka externt. Det viktiga är att jobbet är roligt och utveckland­e.

Tidigare hade han olika chefsposit­ioner på Ericsson i Borås under 20 år, innan han i maj 2017 blev chef för badanläggn­ingarna och flyttade till Varberg med sin fru Kristina.

Olof Johansson berättar att han har lärt sig mycket om driften av badanläggn­ingar och gärna hittar ett jobb som handlar om byggnation­er och fastighete­r.

– Det är en fördel att jag har ett tekniskt kunnande och kan läsa el- och byggritnin­gar, men framför allt är det min långa chefserfar­enhet som kan komma till nytta. Jag har fått feedback att det har fungerat mycket bra de här åren i kommunen.

Har du några råd till den som blir Medleys nya anläggning­schef?

– Jag tycker att det är en bra personal, som man ska ta hand om, och sedan blir Pingvinen en fantastisk anläggning.

Medley AB tar även över Simstadion och Veddige simhall tills den stängs den 16 maj (förutom simskola vecka 25–27).

– Politikern­a ska bestämma om Veddige simhall ska renoveras, men det är väl ambitionen. Behovet finns, men vi vet inte prislappen än. Om Veddige simhall öppnas igen får Medley 400 000 kronor per år för att driva den, för det är vad det hade kostat kommunen, berättar Olof Johansson.

För Simstadion finns ingen större renovering planerad.

 ??  ??
 ?? Bild: Annika Karlbom/arkiv ?? Vid årsskiftet lämnar Olof Johansson tjänsten som Varbergs kommuns chef för badanläggn­ingarna.
Bild: Annika Karlbom/arkiv Vid årsskiftet lämnar Olof Johansson tjänsten som Varbergs kommuns chef för badanläggn­ingarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden