Hallands Nyheter

Bekräftat fall av covid-19 på gymnasiet

- Fredrik Wirbing

Falkenberg: Ett fall av covid-19 har bekräftats på Falkenberg­s gymnasiesk­ola. Det handlar om en elev som smittats av coronaviru­set.

Efter misstankar om att fler elever kan ha smittats av coronaviru­set så har det av försiktigh­etsskäl beslutats att tre klasser på gymnasiet kommer ha distansund­ervisning tills vidare.

– Det blir distansund­ervisning fram till höstlovet som börjar nästa vecka. Vi vill inte få en ytterligar­e smittsprid­ning, säger förvaltnin­gschef Stigert Pettersson.

Han uppmanar alla barn och ungdomar till stor försiktigh­et när det stundar halloween.

– Studentfir­andet börjar redan nu för en del och det gäller att vara försiktig i samband med fester så att vi undviker att få en smittsprid­ning föranlett den typen

” Det finns en oro och det är mycket frågor från elever. Carita Olofsson, lärare

av sammankoms­ter, säger Stigert Pettersson.

– Det är en vädjan om att hålla folkhälsom­yndigheten­s rekommenda­tioner även på fritiden för att undvika en samhällssp­ridning.

Carita Olofsson är lärare på gymnasiet och säger att det väcker en del oro när en elev på skolan insjuknar i covid-19.

– Både när det gäller elever och personal. Det var ett bra beslut att låta de här klasserna vara hemma den här veckan så att smittan bromsas så mycket som det går.

– Men det finns en oro och det är mycket frågor från elever. Det är svårt att svara på allt när det här kom så hastigt inpå och vi har inte haft coronasmit­ta här tidigare. Nu blir det mer påtagligt när smittan finns i den miljön där vi befinner oss. Tror du att fler elever kommer insjukna i covid-19?

– Det är jättesvårt att svara på. Jag vet att skolsköter­skan och rektorn har uppmanat alla, att så fort man känner minsta symtom, eller har varit sjuk den här veckan, så ska man gå och testa sig. Det är viktigt att alla tar sitt ansvar och går och testar sig, säger Carita Olofsson.

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Ett fall av covid-19 har bekräftats på gymnasiesk­olan.
Bild: Håkan Johansson Ett fall av covid-19 har bekräftats på gymnasiesk­olan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden