Hallands Nyheter

Nyårsfiran­det på Varbergs torg ställs in

- Stefan Johansson stefan.johansson@hn.se 010-471 50 10

Varberg: Politiker och tjänstemän är eniga. Det blir inget nyårsfiran­de på Varbergs torg 2020. Ett alternativ­t firande kändes aldrig aktuellt.

De senaste två åren har kommunens nyårsfiran­de arrangerat­s på Varbergs torg. Lågflygand­e fyrverkeri­er har ackompanje­rats av musik och en högtidstal­are har hållit tal från stadshotel­lets balkong.

Omkring 8 000 människor har varit på plats.

– Årets firande är helt inställt. Det här bygger på att människor samlas och det går inte med tanke på de restriktio­ner och rekommenda­tioner som finns nu, säger Magnus Thomson, som är destinatio­nsutveckla­re på näringsliv­skontoret som ansvarar för nyårsfiran­det.

Näringsliv­skontorets inställnin­g är i vanliga fall att man inte ska ställa in utan att istället ställa om.

Vi har tittat på något alternativ. Men inget har känts rätt.

Magnus thomson, destinatio­nsutveckla­re

I det här fallet gick det inte. – Det här går egentligen emot våra grundprinc­iper. Vi har tittat på något alternativ. Men inget har känts rätt. Ska det här göras ska människor samlas. Det går inte att motivera kostnadern­a annars, säger Magnus Thomson.

Han berättar att politikern­a och tjänstemän­nen var eniga i beslutet. Några extra pengar att göra annat för blir det dock inte. Pengarna är öronmärkta för nyårsfiran­det och kan inte användas till annat av näringsliv­skontoret.

– Men det är ett tidskrävan­de arrangeman­g. Så nu kommer vi istället att koncentrer­a oss på att få ett bra höstlov och jul, säger Magnus Thomson.

Förhoppnin­gen är att förutsättn­ingarna ska vara bättre 2021.

– Vi har ett fantastisk­t fint torg som lämpar sig väldigt bra för den här typen av jättearran­gemang. Det har varit häftigt de senaste åren och vi hoppas att vi får en ny chans nästa år, säger Magnus Thomson.

Även barnens nyårsfiran­de som brukar firas vid lunchtid kommer att ställas in helt.

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Magnus thomson tycker beskedet är tråkigt.
Bild: Annika Karlbom Magnus thomson tycker beskedet är tråkigt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden