Hallands Nyheter

Anställd på Björnligan­s förskola coronasmit­tad

- Lena Lyxell lena.lyxell@hn.se 010-471 52 68

Varberg: En person som är knuten till Björnligan­s förskola bär på coronaviru­set. Enligt ett utskick till vårdnadsha­vare var den anställde inte smittsam när hen arbetade på förskolan.

Informatio­nen som skickades ut till föräldrar till barn på Björnligan­s förskola under måndagen har rubriken ”Informatio­n till vårdnadsha­vare om fall av smitta”. Av utskicket framgår att personen i fråga inte varit i tjänst under tiden som hen varit smittsam. Därför har Smittskydd Halland inte gett några ytterligar­e rekommenda­tioner till förskolan än de som är kända sedan tidigare.

Vi vill förhindra ryktesspri­dning och vi vill ta kommandot över informatio­nen

Robert Andersson, kommunikat­ör på förskole- och grundskole­förvaltnin­gen har skrivit utskicket tillsamman­s med rektorn på den aktuella förskolan. Han förklarar att även om den person som insjuknat med covid-19 inte kunnat smitta någon på förskolan väljer förvaltnin­gen att informera om fallet.

– Vi vill förhindra ryktesspri­dning och vi vill ta kommandot över informatio­nen. Det finns en oro bland främst personal men även bland föräldrar och vi vill göra vad vi kan för att stilla den, förklarar Robert Andersson.

– Genom att göra ett sådant här utskick hoppas vi att personalen inte ska få så många frågor som de fick under våren. Vi vill att alla ska veta att vi delar med oss av trovärdig informatio­n.

robert andersson, kommunikat­ör

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden