Hallands Nyheter

Krattat för byggen i Skällinge och Rolfstorp

- Rebecka Kvint rebecka.kvint@hn.se 010-471 53 69

Skällinge/rolfstorp: En rykande färsk plan skissar över 200 nya bostäder i Skällinge och Rolfstorp. Men planer är en sak – byggen en annan.

Fullmäktig­e klubbade den nya fördjupade översiktsp­lanen (FÖP) för Skällinge och Rolfstorp i tisdags kväll. FÖP:EN medger byggande av 80 till 120 nya bostäder i Rolfstorp och 125 till 135 nya bostäder i Skällinge. Därutöver öppnas dörren för fler företagset­ableringar och uppdaterad­e grönområde­n.

Inget att tjafsa om, tyckte politikern­a som var eniga om att detta är en bra planering för Skällinge och Rolfstorp.

Men! Att företagen och bostäderna är inritade i en plan är en sak – att det byggs och att företagen växer och blir fler är något annat. Många ledamöter använde tiden i talarstole­n till att säga att det nu också måste bli verkstad!

– Nu är det upp till bevis. Nu ska vi göra något av detta. Kommunen har ett ansvar där vi är fastighets­ägare men jag hoppas verkligen att vi kan få de privata fastighets­ägarna att också skrida till verket och komma med förslag på vad de vill göra. Så att vi i byggnadsnä­mnden och vår förvaltnin­g får något att jobba med framöver. Det ser jag fram emot, sa Christian Persson (C).

– Det är lätt att vi bygger upp förväntnin­gar. När det blir dags att revidera denna FÖP i framtiden – kommer alla dessa bostäder att vara byggda då? Kommer verksamhet­smarken att vara använd? Ingen skulle vara gladare än jag. Det är inte kommunens ansvar att göra det. Men vi ger möjlighete­n. Förväntnin­garna behöver vara på en rimlig nivå, sa Tobias Carlsson (L).

 ?? Bild: Rebecka Kvint ?? Kommunen vill att det ska byggas fler bostäder och att fler företag ska etablera sig i Skällinge och Rolfstorp. Nu återstår det att se om markägarna i samhällena är intressera­de av att bygga.
Bild: Rebecka Kvint Kommunen vill att det ska byggas fler bostäder och att fler företag ska etablera sig i Skällinge och Rolfstorp. Nu återstår det att se om markägarna i samhällena är intressera­de av att bygga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden