Hallands Nyheter

Glädjebesk­edet för Bois – Lindner tillbaka i träning

- Simon Carlsson simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Joakim Lindner har missat de två senaste matcherna för Varbergs Bois med en fotskada. Nu är mittbacken på väg mot en sensatione­llt snabb comeback. – Vi har hopp om att han kan spela på måndag, säger tränare Joakim Persson.

Det var i slutskedet av matchen mot Kalmar FF som Joakim Lindner ådrog sig en fotskada. Vad som först troddes vara ett uttänjt ledband och några dagars bortfall visade sig vara mer komplicera­t.

Men nu är mittbacken på väg mot en snabbare återkomst än någon vågats hoppas på, förutom han själv då.

– Det ska inte vara helt omöjligt med Elfsborgsm­atchen, sa Lindner i fredags när han rehabträna­de i anslutning till övriga lagets träning.

Är han i full träning på fredag så är han högaktuell för spel mot Elfsborg

Och nu verkar rätt.

– Han har gjort en halv träning med laget och nu handlar det mest om hur det går de närmsta tre dagarna. Är han i full träning på fredag så är han högaktuell för spel mot Elfsborg, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Det är ingen risk att han förvärrar skadan utan det handlar om hur mycket smärta han klarar av att spela med.

Alibek Aliev och Sebastian Nanasi, som haft lättare skadeprobl­em, är också tillbaka i träning. Däremot saknar Varbergs Bois fortfarand­e

Lindner kunna få

Joakim Persson

viktige mittfältar­en Luke Le Roux som är kvar i Sydafrika.

– Det går inte direkt framåt. Just nu väntar de på något besked som ska komma inom 48 timmar, men efter det är det dags för en ny instans, säger Persson som räknar bort

Le Roux till måndagens match där Gustaf Norlin och Jesper Modig också är avstängda.

Skyttekung­en Astrit Selmani har vilat under inledninge­n av veckan med smärta i baksida lår men riskerar inte att missa mötet med Elfsborg.

– Det ska inte vara någon fara. Det är han själv som säger att han har gått på lite hårt, säger Persson som under onsdagen hade 30 spelare i träning.

– Alla ”Giffare” är ju tillbaka med oss nu också. Jag får försöka hitta övningar i boken ”Så här bygger du en fotbollstr­äning för 30 spelare”, skojar Persson.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Viktige mittbacken Joakim Lindner är på väg tillbaka efter sin fotskada.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Viktige mittbacken Joakim Lindner är på väg tillbaka efter sin fotskada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden