Hallands Nyheter

Tunga bakslag för landslaget­s Em-kvalmotstå­ndare Lettland

-

En nyckelspel­are har slutat, en annan stannar hemma av familjeskä­l. Och ytterligar­e två spelare saknas eftersom de inte får ledigt från sina jobb. Ett redan nederlagst­ippat Lettland ser på förhand chanslöst ut i Em-kvalmatche­n mot Sverige.

Sex raka förluster och minus 28 i målskillna­d. Lettland har haft det tufft i kvalet till fotbolls-em. Nu saknas dessutom flera nyckelspel­are inför torsdagens match mot Sverige på Gamla Ullevi.

Mest anmärkning­svärt, och något som säger en del om ländernas skilda förutsättn­ingar, är att Kristine Girzda och Renate Fedotova tvingats stanna hemma i Lettland för att jobba.

”Några av våra spelare spelar inte bara fotboll varje dag utan arbetar också. Tyvärr är situatione­n sådan”, säger lettiske förbundska­ptenen Didzis Matiss till förbundets webbplats.

Ett ännu större avbräck är dock att Olga Sevcova måste stanna hemma av familjeskä­l. Sevcova är Lettlands viktigaste anfallare och var den som gjorde lagets mål i 1–4-förlusten hemma mot Sverige förra hösten. Utan Islandspro­ffset tappar laget sitt spetsigast­e vapen framåt.

– Det kommer att bli väldigt svårt för oss, säger presschefe­n Ilja Polakovs till Fotbollska­nalen .

Lägg därtill att Marija Ibragimova, tidigare både lagkapten och förstamålv­akt och den som stod mot Sverige senast, har lagt av.

Förbundska­pten Matiss säger att

Sverige blir en mycket svår uppgift för Lettland, men att det allra minst blir en nyttig erfarenhet för de unga spelarna som nu får chansen.

”Tjejerna som såg Lettland–sverige från läktaren i Liepaja för ett år sedan får nu chansen att mäta sina krafter med de här välkända och starka svenska spelarna.

 ?? Bild: Simon Hastegård/bildbyrån ?? Lettland har haft det tufft hittills i Em-kvalet. Och det ser inte bättre ut inför Sverigemat­chen.
Bild: Simon Hastegård/bildbyrån Lettland har haft det tufft hittills i Em-kvalet. Och det ser inte bättre ut inför Sverigemat­chen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden