Hallands Nyheter

Daniel klarade tv-tävlingens rosa baktema

Varbergare­n Daniel får kämpa vidare i ”Hela Sverige bakar”. I avsnitt fem låg han i topp i paradbaket men fick tidsnöd i den tekniska utmaningen.

- Martin Erlandsson martin.erlandsson@hn.se 010-471 53 40

Veckans avsnitt av ”Hela Sverige bakar” på TV 4 och C More hyllade och inspirerad­es av Cancerfond­ens rosa bandet-kampanj.

Så när de kvarvarand­e nio deltagarna ska leverera tre trelagers mille-feuille av smördeg, med överdådig dekor, valde Daniel Pettersson fyllning med jordgubbsk­ola och vaniljkräm, toppat med jordgubbar och jordgubbsg­rädde.

– Smördeg är min grej, men jag har alltid haft svårt för dekor. I dag ska jag jobba på att inte vara skogshugga­rgrov. I dag är det elegans och finess, säger den 39-årige Tvååkersbo­n från Trönninge i programmet.

Juryn provsmakar och ger beröm.

– Dekoren är inte överdådig men det är ett väldigt tydligt exempel på att du har lyssnat på oss. Bra jobbat, för att vara du, med dekoren. Smördegen hade behövt några minuter till, men det syns att du växer, tycker Johan Sörberg

– Bra och annorlunda drag med kolafyllni­ngen, säger den andra domaren, Elisabeth Johansson, till en mycket nöjd Daniel.

I det tekniska baket, som alltid är ett överraskni­ngsmoment som deltagarna inte har fått öva på hemma, gör franska bakelser uppkallade efter cykelloppe­t Paris-brest, med pate á choux-deg.

– Smeten är lite lös, men jag måste köra på. Jag får nöja mig med detta, säger Daniel, som får stressa i slutet av de 90 minuterna.

– Min karamell har bränt sig. Skit i den. Jag måste få upp dem.

Varbergare­n, som till vardags besiktigar hus, får berättigad kritik för att han inte hinner riktigt klart. Otur med tanke på att han hörde till toppskikte­t i paradbaket och hade kunnat utmana om att bli veckans stjärnbaga­re.

– Var är mandeln? Jag säger: på min arbetsbänk, suckar Daniel, som placerar sig i mitten i det tekniska baket.

Den 27-årige frankofile­n Daniel Damberg i Bromma får sitt andra stjärnförk­läde medan den 48-åriga taxichauff­ören Nina Enström får packa och åka hem.

I slutet syns att en tävling i nästa veckas avsnitt görs i par och att Daniel Pettersson lottas ihop med barnmorska­n Karolina Stjerna.

 ?? Bild: TV 4 ?? Daniel Pettersson är en av åtta hemmabagar­e som är vidare till sjätte avsnittet.
Bild: TV 4 Daniel Pettersson är en av åtta hemmabagar­e som är vidare till sjätte avsnittet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden