Hallands Nyheter

Linnea fann kärleken i engelska Windsor

- Christina Kihlström christina.kihlstrom@hn.se 010-471 52 69

Livets gång: För tio år sedan arbetade Linnea Healey som barnflicka i England. Nu startar hon eget företag för att hjälpa föräldrar.

I Windsor har Linnea Healey hittat kärlek, familj och gemenskap i kyrkan. Musikintre­sset är den gemensamma nämnaren.

För tio år sedan träffade HN Linnea, som då hette Smeringe i efternamn, i staden Windsor väster om London. Där arbetade hon som barnflicka i en familj med två ettåriga tvillingfl­ickor.

Linnea, numera Healey, bor kvar i Windsor, i en liten lägenhet hon delar med maken Eddy och dottern Naomi som snart är ett år.

Paret träffades genom den frikyrka som båda tillhör och delar båda intresset för musik. Under Storbritan­niens nedstängni­ng under coronapand­emin har lägenheten också fungerat som studio, där de spelat in musik till gudstjänst­er varje vecka.

– Vi sjunger, spelar gitarr och piano, säger Linnea.

Det har varit fullt upp i hemmet under våren och sommaren. Linnea har varit föräldrale­dig från sitt arbete som ”health visitor”, en bvc-sköterska som åker hem till nyblivna föräldrar för att ge råd. Som anställd i NHS, det brittiska sjukvårdss­ystemet, har hon ett samhällsvi­ktigt arbete och därmed också rätt till barnpassni­ng. Men hon har inte kallats in till jobbet.

Eddy har arbetat hemifrån, men företaget han arbetar på som gör ljud- och ljusinstal­lationer vid konserter, skolor och kyrkor såg alla jobb avbokas i och med nedstängni­ngen.

Och samtidigt har bostaden fungerat som musikstudi­o.

Längs Windsors pittoreska gator kan man beskåda internatsk­olan Etons välklädda elever, drottning Elizabeth II:S slott eller varför inte Legoland. Men under Englands nedstängni­ng, med bara en timmes vistelse utomhus per dag, är det Linneas syster Jenny som erbjudit en fristad med sin trädgård och närhet till naturen.

– Hennes döttrar är tolv och sexton år, de har sån fin relation med Naomi.

I vanliga fall försöker Linnea se till att träffa sin familj i Sverige ett par gånger per år. Planen var att under mammaledig­heten passa på att träffas ännu mer, men det satte coronan stopp för.

Efter föräldrale­digheten väntar nya utmaningar. Linnea startar i höst ett eget företag.

– Jag ska hålla kurser för blivande föräldrar. Många längtar efter den sociala delen, att träffa andra blivande föräldrar, och betalar gärna lite för det. Det kan vara isolerande att vara ny förälder.

Linnea, som sett många barn födas i jobbet som barnmorska, såg fram emot Naomis födelse.

– Det är en sådan kraft i förlossnin­gar, det är ett häftigt ögonblick. Man känner sig som en lejoninna efteråt.

 ??  ??
 ?? Bild: Privat ?? Familjen Healey med Linnea, Eddy och Naomi bor i idylliska Windsor som även ståtar med ett kungligt slott.
Bild: Privat Familjen Healey med Linnea, Eddy och Naomi bor i idylliska Windsor som även ståtar med ett kungligt slott.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden