Hallands Nyheter

Efterlyst för mordförsök greps i Tyskland

- Jonatan Gernes

Halland: En av de tre unga männen som misstänks för mordförsök vid ett bröllop i Knäred i södra Halland flydde utomlands. Han har nu gripits i Tyskland och ska överlämnas till den svenska polisen.

Den 19-årige Falkenberg­sbon har befunnit sig på fri fot allt sedan en 35-årig man knivskars allvarligt vid bröllopsfe­sten 15 augusti.

För en månad sedan häktades han i sin frånvaro. Polisen misstänkte att han lämnat landet. Häktningsb­eslutet behövdes för att efterlysa honom internatio­nellt.

Det gav resultat.

– Jag har fått besked om att han är frihetsber­övad ute i Europa. Nu sker det sedvanliga att handlingar

Jag har fått besked om att han är frihetsber­övad ute i Europa.

Sven lindbergh,

kriminalin­spektör

ska skickas kors och tvärs, och sedan kommer han så småningom hit till Sverige, säger kriminalin­spektör Sven Lindbergh.

19-åringen greps i Tyskland för tio dagar sedan. Han har tidigare dömts för att ha kastat stenar mot 35-åringens bil, vid ett släktbråk för tre år sedan.

Polisen fick in en del tips efter att bröllopsfa­llet togs upp av TV 3:s Efterlyst, men enligt Sven Lindbergh var det inte avgörande för gripandet.

– Det tror jag inte, programmet går ju inte i Tyskland. Efterlysni­ngen har skickats till Europol och Interpol. Sedan görs det kontroller på olika ställen, på flygplatse­r, tågstation­er och liknande. Då fastnar de ibland i nätet.

Sedan tidigare sitter två medmisstän­kta unga män häktade i Sverige. De kommer också från Falkenberg, där även offret tidigare har bott. Nu letar polisen inte efter fler gärningsmä­n. Målet är att åtal ska väckas i november.

– När vi väl får kontakt med honom kommer det att gå hyfsat fort, säger Sven Lindbergh.

 ?? Bild: Christoph Soeder/tt/ap/arkiv ?? efter svenska polisens efterlysni­ng har den misstänkte 19-åringen från Falkenberg gripits i tyskland.
Bild: Christoph Soeder/tt/ap/arkiv efter svenska polisens efterlysni­ng har den misstänkte 19-åringen från Falkenberg gripits i tyskland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden