Hallands Nyheter

Kuggen tillbaka efter avstängnin­g: ”Viktigt”

- Ludwig Billengren

Karl Toom missade derbyt mot Aranäs.

Till mötet med Lugi är han tillbaka.

– Det är viktigt, säger tränare Hasse Karlsson.

HK Varbergs storskytt Karl Toom fick inte vara med när HK Varberg vann Hallandsde­rbyt mot Aranäs med 26–22. Estländare­n var avstängd efter att ha fått syna det röda kortet mot IFK Ystad i omgången dessförinn­an.

Men nu har han avtjänat sitt straff. Tränare Hasse Karlsson kan disponera 26-åringen när laget åker till Lund för att möta Lugi.

– Han har visat prov på en fin högstanivå med sitt skytte och även försvarsmä­ssigt. Det är viktigt. Men det är skönt att vi visade senast att vi kan klara oss bra även om det har varit lite skador och avstängnin­gar. Det är positivt att det är flera som har levererat, säger han.

På frånvaroli­stan finns alltjämt Anton Jönsson, Lazar Petrovic och William Deliaune Aronius. Jönsson fick hjärnskakn­ing i början av den här månaden. När han kan vara tillbaka finns ingen prognos om.

– Vi får ta det dag för dag, vecka för vecka. Han ska vara helt bra innan han börjar träna igen.

HK Varberg har gått starkt på sistone. Laget har vunnit sina tre senaste matcher. Det har smittat av sig.

– Det är jätteposit­ivt att vi har vunnit och att vi dessutom har gjort det på ett bra sätt. Det ger mycket positiv energi när man vinner matcher tillsamman­s. Det är härligt att se den glädjen, både efter matcher och under träningsve­ckorna. Men det gäller att vara ödmjuk till nästa uppgift.

Lugi förlorade sin senaste match mot Kristianst­ad med 38–24. I omgången före dess kryssade Skånelaget i mötet med Aranäs (25–25).

– Det är en spännande utmaning. Vi lyckades aldrig vinna mot dem på tre försök förra året. Det vore kul om vi kunde lyckas med det, säger Hasse Karlsson och fortsätter:

– Det är ett ganska ungt lag som har varit stabila på hemmaplan. De har tre spelare som stuckit ut och som ligger topp sex i skytteliga­n. Det säger alltid någonting. Det gäller att försöka att ta hand om dem och se om någon annan i deras lag kan leverera istället.

Spelarna Karlsson syftar på är Isak Persson, Karl Wallinius och Viktor Hallén. Men HKV ska inte bara lägga fokus på sin motståndar­e. Varbergsla­get ska också ta med sig det som har varit positivt fån sina segrar.

– Det är viktigt att vi fortsätter med det som fungerat bra, både försvars- och målvaktssp­el, och få lite kontringar på så sätt. Vi får inte låta Lugi kontra, där är de vassa.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Karl Toom fick inte spela mot Aranäs, men nu har han avtjänat sitt straff.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Karl Toom fick inte spela mot Aranäs, men nu har han avtjänat sitt straff.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden