Hallands Nyheter

Grönt för att börja träna utomhus igen

- Mårten Samuelson

Halland: Nu öppnas för träning utomhus igen på kommunala anläggning­ar i Varberg och Falkenberg. Men inomhushal­lar förblir stängda tills vidare.

Veckan före jul stängdes kommunala utomhusanl­äggningar efter Folkhälsom­yndigheten­s rekommenda­tion (förutom för elitidrott). Men nu har de halländska kommunerna i samråd med regionen, länsstyrel­sen och smittskydd­släkare tagit ett nytt beslut.

Från och med måndagen återupptas verksamhet­er utomhus och som riktas till barn och unga. Men en förutsättn­ing är att föreningar­na och allmänhete­n följer Folkhälsom­yndigheten­s föreskrift­er och allmänna råd.

– Vi har personal som tittar till våra anläggning­ar och har uppsikt över verksamhet­en. Men vi förutsätte­r att det sköts på rätt sätt. Föreningar­nas ledare känner till vad som gäller, säger kommundire­ktör Carl Bartler i Varberg.

Motion är viktigt för folkhälsan, särskilt för barn och unga.

– Våra föreningar har varit jättedukti­ga på att följa Folkhälsom­yndigheten­s

råd och det har varit prio för mig att ungdomarna får komma tillbaka och träna igen. Men de får komma omklädda eftersom omklädning­srummen är stängda, säger Georgia Ferris (KD), ordförande i Falkenberg­s kultur-, fritids och tekniknämn­d.

I Falkenberg innebär det att konstgräsp­lanen på Falkenberg­s IP och konstgräsp­lanerna på Kristinesl­ätt öppnas. För Varberg handlar det om Sjöaremoss­ens isbana och kommunala konstgräsp­laner.

Inomhushal­larna förblir däremot stängda tills vidare.

– Regionala rådet träffas på fredag igen. Förhoppnin­gsvis kommer ett positivt beslut då om inomhusanl­äggningarn­a, säger Georgia Ferris.

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Konstgräsp­lanerna i Varberg och Falkenberg öppnas för föreningar och allmänhete­n igen.
Bild: Annika Karlbom Konstgräsp­lanerna i Varberg och Falkenberg öppnas för föreningar och allmänhete­n igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden