Hallands Nyheter

Warberg föll mot topplaget – trots tidigt ledningsmå­l

- Jennifer Last jennifer.last@hn.se 010-471 53 32

De tog ledningen mot tabelltvåa­n. Närmare än så kom inte Wic i söndagens bortamatch mot Sirius. För hemmalaget vände och vann.

Warberg bäddade för skräll när de i matchens startskede tog ledningen mot tabelltvåa­n Sirius. Klockan stod på fem minuter när Amanda Johansson hittade en öppning efter en passning från Sanna Olsson.

– Från början tycker jag att vi kommer ut jättestark­t. Vi gör en insats som lovar väldigt gott resten av matchen. Det kändes som att vi hade något bra på gång, säger tränare Kent Göransson.

Men hemmalaget föll inte för pressen och kvitterade kort därefter. I första pausvilan ledde Sirius med 2-1 efter en jämn förstaperi­od.

– Vi gör det jävligt bra i första perioden, det är vi som har kommandot. Sedan gör de enkla mål och då blir det tungt mentalt och uppförsbac­ke för oss, säger Sandra Hawerman, som inte alls är nöjd med sin egen insats direkt efter match.

– Nej, absolut inte. Jag tycker inte att jag har några lägen alls och tar inte initiative­n som jag brukar göra, fortsätter hon.

Sirius utökade sin ledning till 3-1. Sofie Karlsson gjorde därefter 2-3 innan Sirius vassa målskytt Klara

Modin drämde in 4-2 bara sekunder senare.

– I andra är det en rätt jämn period. De är snäppet vassare och är otroligt bra på att spela på den ledning de har, säger Kent Göransson.

Tredje perioden hann knappt börja innan Sirius kunde jubla igen. 5-2 var ett faktum efter bara 30 sekunder och nu började Warbergs uppförsbac­ke luta brant. Historiskt sett har Warberg varit som starkast i liknande situatione­r. Fler än en gång den här säsongen har de hämtat upp påtagliga underlägen till likaläge. Men på bortaplane­n i Uppsala tickade klockan snabbt och Warberg lyckades inte komma ikapp.

– Vi försöker att spela enkelt och ett rakare spel. Men de har en målvakt som är jättebra och ett bra försvar och då får de göra det de är bäst på, nämligen spelvändni­ngar.

Men Kent Göransson hänger inte läpp. Han ser lagets framgångar – alldeles inom räckhåll.

– Vi är ändå modigare i vårt spel, och det ger oss chansen att vinna den här matchen men vi når inte ända fram. Det visar att vi har något. Om vi bara fortsätter att jobba hårt kommer vår framgång att komma så småningom, säger han. Sandra Hawerman håller med. – I grund och botten har vi något väldigt bra på gång. Vi har redan gjort det väldigt bra, säger hon.

 ?? Arkivbild: Krister Andersson ?? Sandra Hawerman är inte nöjd med sin insats efter 2-5-förlusten borta mot Sirius. ”Jag tycker inte att jag har några lägen alls”, säger hon.
Arkivbild: Krister Andersson Sandra Hawerman är inte nöjd med sin insats efter 2-5-förlusten borta mot Sirius. ”Jag tycker inte att jag har några lägen alls”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden