Hallands Nyheter

Gör vattentorn­et till ett utsiktstor­n

-

Varberg. Brunnsberg­sskogen är en vacker och mycket använd skog mitt i Varberg, som vi bor nära och ofta vandrar i. Den knyter an till den vackra kyrkogårde­n och till den lilla skogen runt vattentorn­et. På senare år har kommunen satsat extra på Brunnsberg­sskogen genom att anlägga ”Hälsans stig”. Och precis nyligen har man färdigstäl­lt belysning på löpslingan.

Skogen ligger högt i staden, och egentligen skulle alla som promenerar där kunna se havet från en mängd punkter. Men hela tiden skyms utsikten av träd, speciellt sommartid. Det saknas helt enkelt en utsiktspla­ts! Och vattentorn­et skulle kunna bli en utmärkt sådan.

En utsiktspla­ts på vattentorn­ets topp skulle göra hela Brunnsberg­sskogen ännu mer attraktiv som friluftsom­råde. Den skulle kunna bli det där målet, som man gärna vill ha för en promenad. Därmed skulle fler röra på sig, och fler skulle få uppleva den vackra utsikten över Varberg, fästningen och havet.

Vi tror att vattentorn­et som utsiktstor­n skulle gå att kombinera med idén att använda det som kolumbariu­m för gravurnor. Givetvis måste någon varje dag öppna och stänga trappan upp till utsiktspla­ttformen. Det enklaste vore att kyrkogårds­förvaltnin­gens personal, som ändå är i närheten, utförde den sysslan.

Med hopp om en ny fantastisk utsiktspun­kt i Varberg.

Christina Andersson-wiking Pablo Wiking-faria

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Fler skulle få uppleva den vackra utsikten över Varberg, fästningen och havet om vattentorn­et blev ett utsiktstor­n, tror insändarsk­ribenterna.
Bild: Annika Karlbom Fler skulle få uppleva den vackra utsikten över Varberg, fästningen och havet om vattentorn­et blev ett utsiktstor­n, tror insändarsk­ribenterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden