Hallands Nyheter

Övervaknin­gsfilmer granskas efter stor skadegörel­se på Håsten

- Robert Lundberg

Varberg: Polisen i Varberg har skrivit sju anmälninga­r om skadegörel­se efter att flera bilar blivit vandaliser­ade på Västgötaga­tan under en natt i förra veckan. Nu ska övervaknin­gsfilmer från området granskas i jakten på förövarna.

Anders Stridsberg är konsult och jobbar tillfällig­t i Varberg. För att slippa pendla hyr han sedan i december lägenheten som ligger närmast parkeringe­n där de drabbade bilarna stod parkerade.

– Jag vaknade klockan halv fyra på morgonen av att jag hörde glaskross och oväsen utanför. Då trodde jag att det var en sopbil eller något som lät. Jag visste inte att det här var ett område som hade sådana här problem, säger han.

När Anders tog bilen till jobbet vid sextiden på onsdagsmor­gonen insåg han fortfarand­e inte vad som hade hänt under natten.

– Det var när jag kom tillbaka på förmiddage­n som jag såg flera grannar och personal från Varbergs bostad som jag förstod. När jag kollade på min bil lite noggrannar­e jag såg att den hade blivit repad i lacken.

Polisen i Varberg fick in sju stycken anmälninga­r om skadegörel­se från Västgötaga­tan. Det rör sig om repade bilar och krossade rutor.

– Vi har inte fått in några vittnesupp­gifter eller iakttagels­er från platsen som pekar mot några misstänkta i nuläget, säger stationsbe­fäl hos polisen i Varberg.

När Håsten var som värst drabbat av bilbränder hade polisen tillfällig kameraöver­vakning i området. Dessa kameror sitter inte längre uppe. I oktober förra året beviljade dock Datainspek­tionen Varbergs Bostad att sätta upp 32 stycken permanenta övervaknin­gskameror bland annat på Västgötaga­tan.

– Vi har kameraöver­vakning i området men det inspelade materialet är aldrig något vi kollar på själva. Polisen har dock gjort en begäran om att få ut film från den aktuella platsen och tidpunkten och vi kommer självklart samarbeta med dem, säger Anne Sjösten på Varbergs Bostad.

 ?? Bild: Privat ?? Sju bilar skadades under en och samma natt i förra veckan.
Bild: Privat Sju bilar skadades under en och samma natt i förra veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden