Hallands Nyheter

Landslagss­pelare från Lerum klar för Warberg

- Simon Carlsson simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Warberg förstärker truppen i jakt på en återkomst till SSL. Markus Berntsson hämtas in från seriekonku­rrenten Lerum. – Jag har följt Warberg i flera år och det känns jättebra, säger Berntsson.

Med mindre än två veckor kvar till övergångsf­önstret stänger så väljer Warberg att agera. U19-landslagsm­annen Markus Berntsson lämnar Lerum för spel med seriekonku­rrenten.

– Vi har haft honom under lupp sedan tidigare och olika omständigh­eter gjorde att vi kunde få loss honom redan nu. Han spetsar till och breddar truppen redan nu, men det är mest en värvning för framtiden, säger sportchef Kimmo Eskelinen. Vad är det för omständigh­eter?

– Dels har han en naturlig koppling till klubben då hans flickvän spelar i vårt allsvenska damlag (Amanda Karlsson). Dels har han inte fått spela på rätt position i Lerum, han har fått spela forward men det är inte vad han önskar.

Har ni letat förstärkni­ng inför avslutning­en av serien?

– Egentligen inte, vi har inte aktivt jagat något. Vi har inte ekonomin att värva några spelare för tillfället så det är svårt att göra något. Den här chansen dök mest upp.

Berntsson är i grunden back och det är också på den positionen som han konkurrera­r om en plats i U19-landslaget. Under tisdagen togs både han och Filip Erheden ut i den trupp som ska samlas i början av februari.

– Det känns askul att komma hit, även om det är vemodigt att lämna Lerum. Det känns som rätt steg i min utveckling, säger Berntsson.

Faktum är att Berntsson var spelklar redan till söndagens förlust mot Onyx. Men då satt han i karantän.

– Jag tränade med laget i torsdags, men sen fick min flickvän ett positivt coronatest. Jag väntar just nu på att få svar och springer runt inne på mitt rum, säger Berntsson som tränade med Wic under tisdagskvä­llen, efter att ha fått negativt testsvar.

Vad är dina styrkor som spelare?

– Jag är trygg med bollen, stressar inte upp mig och kan även använda farten för att utmana min motståndar­e.

På onsdagen skulle hans nya lag ha mött Åstorp/kvidinge, men för tredje gången är den matchen flyttad på grund av corona.

– Åstorp har tio spelare smittade. De spelade mot Åby förra helgen och efter den matchen var det hur många smittade som helst, det var spelare, bollkallar och personer i sekretaria­tet, säger Eskelinen.

Övergångsf­önstret stänger vid månadsskif­tet och Kimmo Eskelinen tror inte att det händer något mer.

– Nej det tror jag inte, vi har inte någon jättestor trupp och räknar med att behålla de spelare vi har.

 ?? Bild: Mattias Nilsson ?? Warberg stärker upp truppen med Markus Berntsson från Lerum.
Markus Berntsson
Bild: Mattias Nilsson Warberg stärker upp truppen med Markus Berntsson från Lerum. Markus Berntsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden