Hallands Nyheter

Bristande ansvar under cruisingfe­sten

- Alexandra Nordwall alexandra.nordwall@hn.se

Falkenberg: Många besökte Falkenberg under den gångna helgen, trots uppmaninga­r att stanna hemma. Dessutom hölls inte tillräckli­gt med avstånd, menar lokalområd­eschef Christer Bartholdss­on.

Falkenberg: För nästan exakt tre år sedan prövade det Falkenberg­sfödda dryckesför­etaget Falcon sina vingar och lanserade en parfym. ”Eau de grill” kallades parfymen och som namnet avslöjar hade den en lätt rökig doft.

Det var i slutet av juni 2018 som Falcon lanserade ”Eau de grill”.

– Det var ett sätt för oss att lyfta Falcon, och Falcon tillsamman­s med grillat, säger Henric Byström, presschef.

Parfymen ingick i en större kampanj där företaget tog fram en rad produkter som hade koppling till grillning. Bland produktern­a fanns exempelvis grillvanta­r presschef Falcon och grillolja men parfymen var särskilt speciell.

– Det var en limiterad och exklusiv utgåva. Vi hade 250 flaskor, och de sålde slut ganska snabbt.

Byström beskriver doften som en härlig blandning mellan friskt och rökigt.

– Folk gillade den och tyckte den var rolig. Designen var lite speciell eftersom korken var som en kolbit vilket folk uppskattad­e.

Men i presschefe­ns egna badrumsskå­p står parfymen kvar.

– Jag tror att jag har kvar en liten bit hemma. Jag kanske inte använder den så mycket längre. Jag vet inte om jag tyckte om den, säger Henric Byström och skrattar.

– Nej, jag skojar. Den var bra.

De har inga planer på att komma ut med ytterligar­e en parfym i framtiden. I stället fokuserar de på sin kärnverksa­mhet, och nu på onsdag när det är Ölets dag slår de på stora trumman.

– Det blir det lite extra på Skrea strand. Vår bryggmästa­re och dryckesutb­ildare kommer hålla i en ölskola. De kommer erbjuda provsmakni­ng av alkoholfri öl, och så får man även öva på att hälla upp öl.

Det var en limiterad och exklusiv utgåva. Vi hade 250 flaskor, och de sålde slut ganska snabbt.

Henric Byström

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden