Hallands Nyheter

FFF förlorade igen – Book förstörde festen

Falkenberg­s FF var i ledning två gånger. Men ändå blev det ingen seger. Inte ens en poäng. Robin Book petade in avgörandet med tio minuter kvar.

-

Falkenberg­s FF inledde piggt. Hemmalaget vann boll högt upp på Jönköpings Södras planhalva. Med det kom också chanser. Och efter elva minuter fick FFF utdelning.

På en hörna nickade Tobias Karlsson tillbaka andrabolle­n mot mål. Tobias Englund sparkade i luften, men det blev till en perfekt förstatouc­h och han tryckte in 1–0. Falcon Alkoholfri Arena jublade.

– Det var träbenet först och sedan lyckades man damma dit den på andra. Det var tur det, sa Tobias Englund i Discoverys sändning.

Det verkade ge vind i seglen och FFF fortsatte trycka på. Halvvägs in i den första halvleken testade Melker Nilsson på halvvolley, men fick till sin besvikelse se Frank Pettersson svara för en vass parad.

De första 30 minuterna handlade i stort sett bara om Falkenberg­s FF. Sedan kom kalldusche­n. Edin Hamidovic tryckte sig förbi Axel Norén, vann ett motlägg och spelade fram 20-årige Daniel Strandsäte­r som hade öppet mål. Kvitterat.

Bara någon minut senare hade Adam Bergmark Wiberg ett jätteläge till att ge FFF ledningen på nytt, då svarade Frank Pettersson för en ny jätteräddn­ing.

1–1 i paus.

– Vi ska fortsätta med det vi gör och sätta press på dem. Så fort vi tappar bollen ska vi vara där och nagga dem. Vi ska bibehålla farten i presspelet och vara noggranna i det vi gör offensivt. Vi ska inte tappa bollen på onödiga ställen, fortsatte Englund i paus.

??  ?? Förre Varbergs Bois-spelaren Robin Book blev stor hjälte för Jönköpings Södra med sitt 3-2-mål.