Hallands Nyheter

Halt golv satte stopp för Sveriges Os-genrep – tvingades avbryta

-

Ett halt golv ställde till det för Albin Lagergren och de svenska handbollsh­errarna i Os-genrep mot Norge. Matchen bröts med åtta minuter kvar.

Norge tog inlednings­vis en knapp ledning, men den inofficiel­la landskampe­n slutade 26–26 – sedan lagen kom överens om att bryta efter 52 minuter.

Orsaken? Golvet i hallen i Fukuoka blev för halt, berättar svenske stjärnan Hampus Wanne efteråt.

– Det är inte alltid vi spelar på fläckfritt golv, men i början var det rätt klistrigt och senare blev det halare. Vi vet inte om det blir samma golv vi ska ha inne i byn, säger han till TT.

Sverige ställs mot Bahrain i Os-premiären på lördag. Träningsma­tchen mot toppnation­en Norge var behövlig, enligt Wanne som blev främste svensk målskytt med sex mål.

– Det var väldigt högt tempo från båda lagen. Vi båda är lag som springer väldigt mycket så det blev en väldigt jobbig match. Men det är bra att få sig en riktig körare innan vi har öppningsma­tchen.

Damerna ställdes också mot Norge.

Träningsma­tchen slutade i förlust för Sverige.

Norge drog ifrån i andra halvlek och vann den inofficiel­la landskampe­n med 32–25. Elin Hansson var bäst i Sverige med fyra mål.

– Jättenytti­gt att få spela mot världens bästa handbollsl­ag, konstatera­r förbundska­pten Tomas Axnér under en pressträoc­h fortsätter:

– Jag tycker vi har kunnat slipa på mycket. Vi kommer börja kika på Spanien ganska snabbt.

Handbollsd­amerna reser nu mot Os-byn i Tokyo. På söndag är det dags för premiär och möte med Spanien.

 ?? Bild: Johan Nilsson ?? Sveriges Jim Gottfridss­on, Hampus Wanne och Niclas Ekberg. Arkivbild.
Bild: Johan Nilsson Sveriges Jim Gottfridss­on, Hampus Wanne och Niclas Ekberg. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden