Hallands Nyheter

Blev det verkligen rätt nu?

-

Falkenberg. Inför den stundande inställda Wheels & Wings-helgen hade Falkenberg­s kommun tillsamman­s med polisen kraftsamla­t bland annat genom införandet av ett antal lokala trafikföre­skrifter som förbjöd fordonstra­fik på vissa angivna gator och vägar i kommunen för att slippa få in oönskad trafik (cruisare) i de centrala delarna. Undantagna från trafikföre­skriften var ”behörig trafik” men vad som är behörig trafik i sammanhang­et framgår inte.

Min vana trogen tog jag bilen tillsamman­s med min son i fredags vid 19-tiden för att åka och handla på ICA Kvantum. Att jag inte tillhör de som eventuellt skulle komma att spontancru­isa framgick med all tydlighet. Då jag kommer till Söderbroro­ndellen stoppas jag av en polis.

– Det är avspärrat här.

– Men, hur ska jag då ta mig till ICA Kvantum?

– Det vet jag inte, kan du inte handla på Coop istället? Här kommer du inte förbi.

Vad säger näringsidk­arna inom det avspärrade området om att kommunen och polisen fullständi­gt stryper tillgången till deras affärer och butiker och att polisen dessutom hänvisar till konkurrent­er? Vid en kontakt med Ica-handlaren visar det sig att de, en normal fredag, har hundratals kunder från kl. 18 (då avspärrnin­gen påbörjades) och fram till stängning, den aktuella fredagen hade de 10 kunder i butiken under timmen mellan 18 och 19. Jag gissar att kommunen inte kommer kompensera dem för deras inkomstbor­tfall…

Att man inte vill att stan ska ”korka igen”, ha in en massa halvrisiga fordon med överförfri­skade unga vuxna, det har jag full förståelse för, jag förstår argumentet att ”räddningst­jänsten måste kunna komma fram”. Men en fredagskvä­ll, vilken fredagskvä­ll som helst under året, så är det ju trafik i centrum. Folk ska handla, gå på lokal, besöka vänner och bekanta. Nog borde väl poliserna vid avspärrnin­garna kunnat skilja på ”Wheels & Wingsfordo­n” och vanliga fordon med vanliga människor på väg mot vardagliga mål.

Undrande Ica-kund

 ?? Bild: Edith Camilla Svensson ?? Inställda Wheels & Wings 2021
Bild: Edith Camilla Svensson Inställda Wheels & Wings 2021

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden