Hallands Nyheter

Två varbergare står åtalade i nätdrogshä­rva

- Robert Lundberg robert.lundberg@hn.se 010-471 53 26

Varberg: Två varbergare åtalas för narkotikab­rott, varav en av dem för grov narkotikas­muggling efter ett stort beslag av nätdrogen 3-CMC. Männen avslöjades efter det att Tullverket ersatt paketet med droger med koksalt.

Det var den 11 maj i år som ett paket från Nederlände­rna dök upp hos Postnords terminal i Härryda. Inspektöre­r från Tullverket fattade misstankar mot paketet, som var adresserat till en tidigare ostraffad 31-årig man hemmahöran­des i Varberg.

När tullen öppnade paketet visade det sig innehålla två kilo av nätdrogen kristall, eller 3-CMC som är dess kemiska beteckning. Då bestämde tullen sig för att gillra en fälla. Narkotikan byttes ut mot koksalt och paketet skickades till adressen i Varberg.

Tre dagar senare levererade­s paketet och polisen slog till. Förutompak­etet hittade polisen material för odling av cannabis och 70 gram av drogen. 31-åringen erkände direkt att det var han som odlat narkotikan i lägenheten men förnekade bestämt all kännedom om drogerna i paketet.

Mannen berättar i förhör att han ett par månader tidigare blivit kontaktad av en bekant via telefon. Kompisen, en tidigare straffad 28-årig man som även han är hemmahöran­des i Varberg, hade erbjudit honom 1000 kronor per paket om han kunde stå som mottagare av dem. 31-åringen berättar att han tagit emot flera paket under våren och lämnat dem till 28-åringen mot betalning. Paketen skulle enligt 28-åringen innehålla telefoner.

Som stöd för sin berättelse visade han utdrag ur deras konversati­on på telefon och pekade även ut 28-åringen för polisen.

Polisen lade ut en efterlysni­ng på den 28-årige mannen. I början av juni kunde han gripas vid ett tillslag mot en lägenhet i Kungälv.

28-åringen i sin tur nekar bestämt till alla anklagelse­r som riktas mot honom och svarar genomgåend­e ”ingen kommentar” i förhör.

I fredags åtalades de båda männen vid Göteborgs tingsrätt. wärendet sköts av riksenhete­n mot internatio­nell och organisera­d brottsligh­et.

28-åringen åtalas för grov narkotikas­muggling och narkotikab­rott och den 31-åriga mannen åtalas för narkotikab­rott för den odling av cannabis som upptäcktes i hans lägenhet.

 ??  ?? Tullverket bytte ut narkotikan mot koksalt.
Tullverket bytte ut narkotikan mot koksalt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden