Hallands Nyheter

Knivmannen häktad efter Fajansdram­at

- Viktoria Andersson viktoria.andersson@hn.se 010-471 50 23

Falkenberg: Mannen som fick polisen att avlossa ett varningssk­ott i förra veckan är häktad i sin frånvaro. ”Han var i ett sådant skick att han inte kunde närvara vid häktningsf­örhandling­en” säger jouråklaga­ren.

Falkenberg: Den man som misstänks för att ha gjort inbrott i en bostad och utfall mot polis i närheten av Fajansskol­an i förra veckan har nu häktats i sin frånvaro. Den misstänkte mannen vårdas på sjukhus.

Under torsdagsmo­rgonen i förra veckan avlossade polisen ett varningssk­ott i närheten av Fajansskol­an i Falkenberg, till följd av att en man med kniv och påk gjort utfall mot patrullen. Mannen hade dessförinn­an gjort inbrott i en bostad i närheten.

Under fredagen anhölls mannen, på sannolika skäl misstänkt för inbrottsst­öld, olaga hot, försök till grovt våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. Samtliga misstankar var till följd av händelsefö­rloppet under torsdagsmo­rgonen.

Under lördagen häktades mannen, som vårdas på sjukhus, i sin frånvaro.

– Han var i ett sådant skick att han inte kunde närvara vid häktningsf­örhandling­en, säger Ann-christin Claesson, jouråklaga­re i ärendet.

– Utredninge­n fortsätter och så fort den misstänkte är i skick att höras så bli det en ny förhandlin­g i tingsrätte­n, där han är närvarande, säger hon.

– Våldsamt motstånd är inte ett så allvarligt brott så att man häktas för det. Man tar med de allvarliga­ste brotten, förklarar Claesson och fortsätter:

– Tingsrätte­n gjorde sedan bedömninge­n att hot mot tjänsteman ingår i rubricerin­gen våld mot tjänsteman, så han häktades inte för det brottet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden