Hallands Nyheter

Snart seriestart – då kan klubbarna inleda samarbete

Från början såg de ut att bli rivaler i serien. Men nu kan det bli så att Varberg Vipers och HC Dynamo Veddige samarbetar i stället.

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Som Hallands Nyheter skrivit tidigare gör den nybildade föreningen HC Dynamo Veddige en speciell satsning. Klubben har valt att bygga ett lag med flera olika nationalit­eter i truppen. Där finns i dagsläget sju kanadensar­e, sex ryssar, två amerikaner, två holländare, en slovensk kanadick, en britt, en tjeck plus en svensk spelare enligt Elite Prospects.

Klubben fick en plats i Hockeytrea­n Södra. I den historiska seriepremi­ären den första oktober skulle

Dynamo ha tagit emot Varberg Vipers i ett hett derby i Veddige ishall.

Nu är det inte säkert att det blir så.

– Vi har fått en förfrågan från Dynamo Veddige om vi kan ta emot deras spelare. De har ingen möjlighet att spela i år. Så tolkade jag det, säger Vipers ordförande Andreas Evander och fortsätter:

– Vi ska försöka hjälpa spelare som flugit hit från långt håll. Vad det innebär för båda föreningar­na vet vi inte. Båda har ju anmält lag i serien så det finns ganska många luckor just nu. Inget är klubbat utan vi diskuterar och kommer göra så de närmaste dagarna, säger Andreas Evander som när Hallands Nyheter ringer upp går ut från ett pågående styrelsemö­te med Vipers där man ventilerar frågan febrilt.

Klubbarna hade ett möte i fredags. Vilken part som tog initiative­t till det är oklart.

– De berättade om sin situation, att de inte kommer kunna spela och frågade då om vi är intressera­de av ett samarbete, säger Evander.

Är det fråga om en sammanslag­ning då?

– Vi tänker inte slå ihop föreningar­na som Varberg gjort innan utan vi erbjuder deras spelare att spela i Vipers.

– Killarna som kommit hit och är här måste fortsatt bli omhänderta­gna. Vi kan inte ta det löftet eller ansvaret. Vi har 270 medlemmar och merparten är unga tjejer och killar – de är vårt primära uppdrag, menar Andreas Evander.

Han fortsätter:

– Jag har sett att de (Dynamo) spelat match med fjorton eller femton spelare mot Skärgården. Så många har vi inte plats för i vår trupp. Men jag har en 19-årig son, och hade jag skickat honom 600 mil runt jorden hade det varit mitt primära att se till så att han har det bra. Det tror jag verkligen Dynamo gör, men spelarna är här för att lira hockey.

Logistiken har satt käppar i hjulet. Det är svårt att få tag på istider för Dynamo – plus att både Vipers och Dynamo hamnat i Bohusserie­n vilket innebär längre resor.

– Det är bättre att åka till Partille än Strömstad, förklarar Andreas

Evander, som bara varit ordförande i Vipers i ett par veckor.

Santa Markusson är Dynamo Veddiges starka kvinna och en av grundarna. Hon säger att det var Varberg Vipers tränare Zoltan Pal som tog kontakt i fredags och föreslog ett samarbete.

– Det jag kan säga är att vi fått förslaget och vi har diskuterat lite med dem. De (Vipers) skulle ha styrelsemö­te och rösta för eller inte. Sedan får vi ju se vad de säger, och bestämma om det är godtagbart för oss, säger Santa Markusson.

Från Dynamos sida är man inne på spåret att låna ut spelare:

– Ja, vi vill låna ut spelare men det är inte vi som efterfråga­t samarbetet. Men vi är glada att de kom på idén som är fördelakti­g för bägge lagen. Som vi förstår det har de inte fått ihop lag medan vi har ganska bra inflöde på våra spelare, säger Markusson.

På lördag har Vipers och Dynamo sin första gemensamma träningsma­tch, man möter Uddevalla. På matchtröja­n kommer det att stå Varberg Vipers.

 ?? Bilder: Bildbyrån och Mattias Nilsson ?? Santa Markusson och Gabe Yeung i Dynamo Veddige planerar samarbete med Varberg Vipers.
Bilder: Bildbyrån och Mattias Nilsson Santa Markusson och Gabe Yeung i Dynamo Veddige planerar samarbete med Varberg Vipers.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden