Hallands Nyheter

Stjärnbråk i det amerikansk­a laget inför Ryder Cup

- Ingela Ahlberg/tt

Ett bråk mellan två amerikansk­a golfstjärn­or har hamnat i fokus inför Ryder Cup.

Nu vill Bryson Dechambeau sluta fred med Brooks Koepka. – Det handlar om två stora egon. Men Bryson vill nu att det ska vara över, säger Dechambeau­s tränare Mike Schy.

Vid en inledande presskonfe­rens vid Whistling Straits-banan i Wisconsin, där fjolårets uppskjutna prestigeka­mp ska avgöras, säger USA:S kapten Steve Stricker att han pratat med både Koepka (världstia) och Dechambeau (världssjua).

– De har försäkrat mig att det inte är något problem och jag är inte ett dugg orolig. Det är verkligen en icke-fråga för mig och för laget, säger Stricker inför helgens möte med Europa.

– Men kommer de att få spela tillsamman­s? Just nu tror jag inte det, men saker och ting kan förändras.

Fejden mellan Koepka och DeChambeau startade redan 2019 då Koepka kritiserad­e Dechambeau för långsamt spel och De Chambeau svarade att Koepka kunde ta det öga mot öga om han hade nåt att säga.

Och från inspelsvar­ven vid Pga-mästerskap­en i år spreds en video där Koepka blev mycket irriterad över att Dechambeau gick bakom honom när han skulle slå. Videon spreds i sociala medier och publiken vid golftävlin­gar börjar ropa ”Brooksie” åt Dechambeau för att reta honom. Vid ett tillfälle, efter att ha förlorat i särspel om segern, konfronter­ade en då mäkta irriterade Dechambeau en åskådare och skrek åt honom att sticka därifrån.

Dechambeau­s tränare Mike Schy säger till The Irish Times att Dechambeau vill avsluta fejden med Koepka.

– Bryson vill att det ska vara över och gå vidare. De har båda gjort det för att maximera sin globala profil, det handlar om två stora egon, säger Schy. tränare för Dechambeau

Men det är inte bara det frostiga förhålland­et mellan Koepka och DeChambeau som gjort att spelarna ifrågasatt­s inför veckans tävling. De Chambeau har övat inför VM i longdrivin­g, som avgörs nästa vecka, och har sagt att hans händer blivit ”förstörda” av det.

Och Koepka sade nyligen att Ryder Cup är en udda tävling som kanske inte passar honom, vilket fick den förre kaptenen Paul Azinger att ifrågasätt­a Koepkas medverkan.

– Han bör fundera på om han vill vara där, sade Azinger.

Koepka har också varit skadad i en handled.

– Jag är inte orolig över Brooks. Han har försäkrat mig om att han är frisk och till 100 procent vill vara i laget och göra det som krävs för att laget ska vinna, säger Stricker.

– Vi har haft bra snack, så jag ser inget problem alls.

Att Europas lag, trots att det ofta har sämre rankade spelare än USA, nått framgångar i Ryder Cup (är regerande mästare) tillskrivs ofta lagsammanh­ållningen. Men att USA skulle ha sämre sammanhåll­ning tillbakavi­sar Stricker.

– Det är en missuppfat­tning, även om det är svårt att som förlorare se ut som om man är sammansvet­sade. Jag har varit i många lagrum där kemin mellan spelarna varit väldigt bra. Visst, vi har haft tillfällig­a problem, men mestadels har stämningen varit väldigt bra.

Europas kapten Padraig Harrington säger till The Guardian att fejden mellan Dechambeau och Koepka kan bli ett amerikansk­t vapen.

– Vi (Europa) kan inte ta för givet

Bryson vill att det ska vara över och gå vidare. De har båda gjort det för att maximera sin globala profil, det handlar om två stora egon.

att det ska påverka dem negativt, det kan bli tvärtom säger Harrington.

– Om jag vore kapten för USA skulle jag se det som en fördel. För om jag fick de här spelarna att visa enighet kan resten av laget följa efter.

Mike Schy

 ??  ?? Bryson Dechambeau och Brooks Koepka.
Bryson Dechambeau och Brooks Koepka.
 ?? Bild: Nick Wass och David J. Phillip/ap/tt ??
Bild: Nick Wass och David J. Phillip/ap/tt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden