Hallands Nyheter

Takter vann Hallandsmä­staren efter dramatik

- Thomas Engman

Johnny Takter har länge väntat på en storseger efter sin comeback och i Hallandsmä­staren på Halmstadtr­avet lossnade det på allvar igen. Som loppet utvecklade­s var det långsökt men på mållinjen syntes Takter först med Pinto Bob.

– Det kändes långt fram till Wilhelm Paals häst och han gick fort sista biten och det avgjordes 20 meter kvar, ler Johnny Takter.

Det här var fjärde segern i Hallandsmä­staren för Takter och den största överraskni­ngen.

– Hästen kändes taggad och jag väntade med att köra ner på innerspåre­t när han kopplade av, förklarar Johnny.

I sista kurvan fanns flera trötta hästar men Pinto Bob hade spurtkrut kvar och även

Speedy Face som länge hade greppet. Robert Bergh tränar Pinto Bob och han knep tredjeplat­sen bakom Axl Rose. Galopp blev det för Guzz Mearas i sista kurvan utvändigt Rajesh Face.

Det har blivit en vana för Ulf Ohlsson att komma till Halmstad och han är den kusk i Sverige som reser mest, förra året låg han på vägarna i 16 000–17 000 mil.

Främsta uppdraget var att lotsa Hipster Am till seger och den flyfotade fyraåringe­n var laddad och lånade på topptiden 1.11,6.

– Inte fy skam vid den här årstiden om det fanns krafter kvar, förklarar Ulf Ohlsson.

Det var viktigt att komma förbi Tilda Express i starten och den delen var avgjord på några få meter.

– Hon öppnade vasst och formen fanns där, konstatera­r Ulf.

Ulf Ohlsson fortsatte av bara farten med Mantorpshä­sten Bandit Frontline som gick den tunga vägen på slutrundan fram till en säker seger.

I treåringsl­oppet lämnade Cintra en viss fördel till konkurrent­erna från start men från sista position och senare andra par utvändigt i fältet höll det ändå hela vägen för Robert Berghs kvicka dam.

– Hon är både och, och den här gången krånglade hon från start, säger Robert Bergh.

Bergh vet att han har en snabb häst och var inte speciellt rolig när spurten drogs upp.

– I somras var hon spänd men är som sagt snabb, ler Robert.

Det fattas lite till de allra bästa i årgången men Johan Unterstein­er andas ändå optimism runt Denco´s Galliano som tog tredje segern på kort tid. Johan vann efter en offensiv styrning och treåringen går nu mot V75.

Conrad Lugauer hittade vinnarhåle­t från bakspår med Jocashi som liftade med till upploppet där luckan kom. Duon gled förbi Ytowns Carmen och svarade för den bästa insatsen hittills i karriären.

Per Nordström går knappt att få stopp på och Jägersroku­sken tog en dubbelsege­r innan V64-loppen. H.C.´S Songwriter var en trevlig bekantskap i tvååringsl­oppet och Bearly Express kopierade stallkamra­tens bravad med en knapp men säker spetsseger.

Inte fy skam vid den här årstiden om det fanns krafter kvar

Ulf Ohlsson

 ?? Bild: Lars B Persson ?? Johnny Takter har fått vänta på en storseger efter sin comeback, men slog till i Hallandsmä­staren på Halmstadtr­avet.
Bild: Lars B Persson Johnny Takter har fått vänta på en storseger efter sin comeback, men slog till i Hallandsmä­staren på Halmstadtr­avet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden