Hallands Nyheter

Npf-barn som vill simma uteslutna ur Varbergs vision

-

Varberg. ”Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.”

Så lyder verksamhet­sidén som kommunens medarbetar­e ska förhålla sig till i Visionen Varberg – Västkusten­s kreativa mittpunkt.

Mitt barn har stått i kö till Bss-simskolan sedan ett år, nu har kön upphört och ingen informatio­n har gått ut till oss om detta.

Mitt barn med neuropsyki­atrisk funktionsn­edsättning, NPF, drömmer om att få bada och simma, jag som förälder drömmer om att han ska kunna göra detta utan för många störande intryck och höga ljud, i en lugn miljö och med ledare som har kunskap om autism, social ångest och ADD.

I dag uppfylls inte hans drömmar i enlighet med visionen och den fina tanken om delaktighe­t och inkluderin­g. Han är utesluten! Min vardag som förälder är inte förenklad eftersom hela situatione­n gör honom ledsen och därmed hans mående.

När man läser lite fråga/ svar i HN så hör man bortförkla­ringar som ”miss i kommunikat­ionen”, ”det är inte vårt ansvar” och ”kommunen ställde inte de kraven vid upphandlin­gen”.

Som förälder med ett barn med särskilda behov lägger jag redan oerhört mycket tid på kontakt och möten med skola, bup, habiliteri­ng, försäkring­skassa, läkare och LSS. Utöver mitt heltidsjob­b.

Jag tar för givet att politiker och ansvariga upphandlar­e och andra involverad­e tjänsteper­soner gör sin del. Dvs inkluderar alla invånarna när till exempel simverksam­heten planeras.

Bss-simskolan behövs. Dessutom flera olika grupper eftersom barn och ungdomar med särskilda behov inte är en homogen grupp. De har olika behov utifrån sin funktionsn­edsättning.

Alla ska vara med i vår kommun! Delaktighe­t ska gälla alla! Alla har drömmar som ska få möjlighet att förverklig­as! Att slå ner på de svagaste som inte har en egen röst är skamligt. Och att lägga ytterligar­e börda på föräldrarn­a till de här barnen att ännu en gång tvingas ta strid för något som borde vara en självklarh­et – det är riktigt svagt!

Besviken förälder i ”kreativa och delaktiga” kommunen Varberg

 ?? Bild: Martin Meissner ?? Bss-simskolan behövs. Dessutom flera olika grupper eftersom barn och ungdomar med särskilda behov inte är en homogen grupp, skriver insändarsk­ribenten.
Bild: Martin Meissner Bss-simskolan behövs. Dessutom flera olika grupper eftersom barn och ungdomar med särskilda behov inte är en homogen grupp, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden