Hallands Nyheter

Bois kan revanscher­a sig snabbt efter bittra förlusten

- Anton Toft anton.toft@hn.se

Förlusten mot Hammarby är ett minne blott.

Nu blickar Varbergs Bois fram mot torsdagens match mot BK Häcken.

– Gäller att fokusera på det som är viktigt och det är Häcken i morgon, säger Joakim Persson, tränare i Varbergs Bois.

Den omdiskuter­ade förlusten mot Hammarby lever nog fortsatt kvar hos många.

Men för Varbergs och Joakim Persson är matchen nu historia.

– Vi kan inte älta det. Men det är klart att precis när det händer och efteråt så blir det en frustratio­n. Det är inte så att vi känner att vi har förlorat en fotbollsma­tch. Vi har spelat nio raka utan förlust egentligen. Tyvärr fick vi inte möjlighete­n att vinna denna och det är väl det som är surt. Nu gäller det att fokusera på det som är viktigt och det är matchen mot Häcken.

Vi vet om att vi måste upp i en väldigt bra fokuserad prestation där vi inte får släppa för mycket ytor för de har individuel­lt duktiga spelare

Joakim Persson tränare i Varbergs Bois

Men under torsdagen väntar en ny match hemma mot BK Häcken, alltså bara tre dagar efter matchen uppe i Stockholm.

– Först och främst är det en jävligt hård och energisk kämparmatc­h mot Häcken som gäller. Vi gör 4–5 byten i matchen mot Hammarby för att vi skulle kunna vara så fräscha som möjligt inför denna. Vi får göra allt vi kan i världen för att skapa en ny trea här hemma. Vi vet hur starka vi är på hemmaplan och vi vill gärna komma ut och visa att vi kan ta en tionde raka utan förlust.

Vad är det för Häcken ni ställs mot?

– Dels är de lite annorlunda just på grund av att de bytt tränare efter sommarpaus­en. Dels har de skador på en hel del nyckelspel­are. De hade väl ambitionen att slåss om Sm-guldet i år, fick en otroligt jobbig start men jag tycker ju att de är ett lag som ska vara en bra bit upp på övre halvan. Vi vet om att vi måste upp i en väldigt bra fokuserad prestation där vi inte får släppa för mycket ytor för de har individuel­lt duktiga spelare.

Bois kommer fortsätta att matchas tätt. Bara 48 timmar efter morgondage­ns match väntar en ny prövning borta mot IFK Norrköping.

Något som Joakim Persson är tydligt kritisk mot.

– Sen är väl spelschema­t, det är ju som det är, inte heller något vi kan göra något åt. Är det rättvist? Absolut inte, det är åt helvete. Nu är det som det är och då är det klart att vi gör 4–5 byten i Stockholms­matchen för att vi ska kunna gå ut och, framförall­t på hemmaplan, vara så fräscha som möjligt.

Förutom Robin Simovic som är igång med rehab under veckan och Tashreeq Matthews som är avstängd – finns samtliga spelare tillgängli­ga till torsdagens match.

 ?? Bild: Michaeleri­chsen ?? Jon Birkfeldt stångas med BK Häckens anfallare Alexander Jeremejeff.
Bild: Michaeleri­chsen Jon Birkfeldt stångas med BK Häckens anfallare Alexander Jeremejeff.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden