Hallands Nyheter

Var är sofforna på badbryggan?

- Bad G Stein

Falkenberg. Man blir konfundera­d hur Falkenberg­s Kommun tänker och agerar.

Det har tagit 10-15 år att få termometer­n vid bryggan att fungera någorlunda. En givare i havet, och en display ett femtiotal meter längre in på bryggan. Inget svårt, men för Falkenberg­s kommun, nåt nästan helt oövervinnl­igt uppdrag.

Nu har den fungerat någorlunda, men varför orkar man inte sätta dit sofforna på bryggan? Det är början av juni och fortfarand­e inga soffor!

Är det ingen av er som är förtroende­valda eller jobbar i kommunen som någonsin är på stranden och bryggan? Eller badar ni någonsin?

Om du är lite äldre, kanske du vill sitta ner och klä om. Vill inte alla det?

Året om blåser det vid kusten, som ni kanske känner till. Om du då skall bada är det bra att ha soffan där och ”säkra” kläder och tillhörigh­eter medan du badar, nu får man bara lägga det på bryggan och hoppas att inte kläder, plånbok, mobil blåser i medan du badar.

Men Falkenberg­s kommun och den förvaltnin­g som ansvarar för bryggan har väl inte tänkt så långt, kanske på grund av att ni aldrig badat på bryggan i april eller i oktober, eller kanske för att ni aldrig är på bryggan?

Men att lägga ner miljoner för några år sedan och ta bort nästan en fjärdedel av parkerings­platserna och sätta ut några soffor, mittemot Ocean till exempel, som aldrig någon sitter i, det lyckades ni med.

Sen när turisterna kommer från inlandet och storstäder­na så kör lapplisorn­a runt som skållade råttor och bötfäller bilar som står lite fel. Välkommen till Falkenberg! Är det någon av de folkvalda eller på förvaltnin­garna som tänker någorlunda klart?

Jag hade en vän som passerade Falkenberg i helgen på sin väg från Helsingbor­g till Borås och han undrade om vi skulle bada. Visst! Kom inom när du kör förbi. När vi kom ut på bryggan, och skulle bada så sa han:

– Va faan är bänkarna? Lär de sig aldrig Falkenberg­s kommun?

I dag när jag var nere efter jobbet och badade, träffade jag ca tio personer under en kort stund som badade på bryggan. Men inga bänkar!

Hur tänker ni?

 ?? BILD: PRIVAT ?? Var är sofforna, undrar insändarsk­ribenten.
BILD: PRIVAT Var är sofforna, undrar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden