Hallands Nyheter

Flera stora evenemang kommer ordnas i Varberg i sommar

- Martin Andersson näringsliv­sdirektör, Varbergs kommun Magnus Thomson destinatio­nsutveckla­re, Varbergs kommun

Svar på ”Klarar inte Varberg av stora publika arrangeman­g?”

Varberg. Varbergs kommun arbetar aktivt för att möjliggöra för olika evenemangs­arrangörer att året runt skapa evenemang i vår kommun.

Wheels and Wings var ett populärt evenemang som arrangerad­es av en lokal arrangör. Evenemange­t växte ur Varberg, och hittade en mer fördelakti­g arena i Falkenberg. Även Halliforni­a har arrangerat­s i flera år av en lokal arrangör. Sedan starten har Varbergs kommun varit en mångårig samarbetsp­artner och har bland annat bidragit ekonomiskt, även under pandemiåre­n 2020 och 2021.

I år har vi och arrangörer­na av Halliforni­a tyvärr inte lyckats komma överens ekonomiskt, även om Varbergs kommun var villiga att återigen vara partner till evenemange­t. Vi ser fram emot att Halliforni­a kommer tillbaka till Varberg med ny kraft och önskar arrangören lycka till med andra pågående uppdrag i Halland.

I sommar kommer en rad stora evenemang att arrangeras i Varberg, bland annat Pride Varberg, Rock

The Night, Diggiloo, Lars Winnerbäck, Medeltidsd­agarna, Thomas Ledin, Magnus Uggla, Miss Li & Petter och Kalasturné­n.

För att vara en attraktiv ort att besöka även utanför de mest populära sommarveck­orna, återkommer den 21 augusti Rix FM Festival till Varbergs Torg. Senast denna endagsfest­ival arrangerad­es i Varberg hade evenemange­t cirka 8 000 besökare. Rix FM Festival arrangeras av Varbergs kommun, med stöd av lokala fastighets­ägare, och är ett evenemang för alla åldrar. Rys och Mys är ett annat exempel

ARKIVBILD: HÅKAN JOHANSSON på större evenemang som Varbergs kommun är medarrangö­r till. 2021 lockade Rys och Mys över 10 000 besökare till Varberg under den mörka tiden på året.

Vi vill hälsa alla som längtat efter stora evenemang välkomna till Nationalda­gen och Apple Bay Day den 6 juni, då startskott­et går för en extra lång evenemangs­sommar späckad med innehåll för såväl stora som små.

 ?? ?? Apple bay day, den 6 juni, är ett av de evenemang som väntas i sommar. Bilden är från 2019.
Apple bay day, den 6 juni, är ett av de evenemang som väntas i sommar. Bilden är från 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden