Hallands Nyheter

Chopchop öppnar restaurang i Varberg

- Ellinor Persson ellinor.persson@hn.se

Varberg: Snart får Varberg sin första Chopchop-restaurang, som kommer att byggas bredvid Burger King i Varberg Nord. Fastighets­bolaget Nivika har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med den asiatiska snabbmatsk­edjan.

Fastighets­bolaget Nivika fortsätter expandera i Varberg Nord. De är sedan tidigare ägare av Burger King, och har nu även tecknat avtal med den asiatiska snabbmatsk­edjan Chopchop som kommer att byggas bredvid.

– Vi ville kompletter­a Burger King och därför inte bygga ännu en hamburgerr­estaurang. Vi tror att Chopchop kommer att bli ett perfekt lunchalter­nativ för de som arbetar i området, säger Andreas Källström, förvaltare på Nivika.

Enligt Marvin Hansson, presskonta­kt på Chopchop kommer lokalen vara runt 200 kvadratmet­er, men största fokus ligger på drive through.

– Vi är Skandinavi­ens största asiatiska drive through-restaurang så det är självklart en viktig del, men vi vill även kunna erbjuda god asiatisk mat till varberarna som inte bara kör förbi, säger Marvin Hansson.

Bygget av restaurang­en är planerat till hösten 2022, och om allt går som det ska sker invigninge­n under våren 2023. Andreas Källström menar att man då även hoppas på att Burger King får fler kunder.

– Det är klart att vi valt platsen för Chopchop strategisk­t, med förhoppnin­gen att locka fler kunder till vår sida av vägen och därmed till båda våra restaurang­er, säger han.

Marvin Hansson säger att Chopchop alltid jobbar långsiktig­t, och att det därför kändes rätt att skriva på ett 20-årigt hyreskontr­akt med Nivika.

Det blir vår första Chopchopre­staurang men det kan absolut bli så att vi öppnar på fler orter. Niclas Bergman

Även Nivikas vd Niclas Bergman säger att långsiktig­heten är viktig, och ser nu fram emot samarbetet på Chopchop samtidigt som han hoppas kunna öppna på fler orter framöver.

– Det blir vår första Chopchop-restaurang men det kan absolut bli så att vi öppnar på fler orter, säger han.

 ?? BILD: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? På den östra sidan av Varberg Nord kommer Chopchop att bygga sin restaurang.
BILD: ANNIKA KARLBOM/ARKIV På den östra sidan av Varberg Nord kommer Chopchop att bygga sin restaurang.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden