Hallands Nyheter

Lassagård om första tiden i klubben

- Anton Toft anton.toft@hn.se

BILD: KRISTER ANDERSSON

På lördag är det dags för Tvååker att ta emot Skånelaget Torns IF. Inför matchen berättar nyförvärve­t Johan Lassagård om hur han ser på hans första tid i klubben.

Inför säsongen hämtades 27åringen in från Lindome. Och det har inlednings­vis blivit nio av tio starter samt tre mål framåt.

– Jag tycker att inledninge­n har varit bra men jag är lite för ojämn i mina prestation­er. För jag tycker själv att jag kan hålla en väldigt hög nivå. Men jag tycker att jag har svårt att hålla den hela tiden. Jag har ju gjort lite poäng men man vill ju alltid bli bättre.

Vad tror du att ojämnheten beror på?

– Bra fråga. Hade jag vetat det så hade jag nog justerat det. Men det bökiga med division ett är att man tränar som eliten samtidigt som man jobbar hundra procent, vi har en dotter och lite objekt på huset som ska göras. Så det är väl lite det som kan störa.

Men att det finns en högre nivå att ta av råder det inga tveksamhet­er om.

– Det har jag alltid tyckt. Så jag har en ännu högre nivå i mig, absolut.

Men i förra matchen mot Qviding blev Lassagård förpassad till bänken för första gången i seriespele­t den här säsongen.

– Det var väl Pierre (Krantz) som tyckte att den startelvan som startade hade störst chans att vinna matchen. Så det finns inte så mycket mer att säga om det.

Hur är konkurrens­situatione­n?

– Vi är många bra spelare men sen hade vi en liten dipp när vi inte lyckades slå Trollhätta­n och Oddevold samt ett kryss mot Ljungskile. Så det behövdes väl göras en förändring. Men sen är det hård konkurrens och det måste det vara om vi vill ligga där uppe.

Nu väntar Skånelaget Torns IF på Övrevi IP och Tvååker har en go känsla med sig efter en sen vändning mot Qviding senast.

– Det var väldigt starkt att vända den och känna att vi kan göra mål på olika sätt.

– Torn är ett jäkligt fysiskt gäng. De är bra på att smälla på, kontra och är väldigt effektiva i det de gör. En tuff motståndar­e men om vi får till en hundraproc­entig prestation så ska vi vinna den här matchen många gånger.

 ?? ?? Johan Lassagård inför mötet med Torns IF.
Johan Lassagård inför mötet med Torns IF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden