Hallands Nyheter

Två av årets julkonsert­er i Varberg krockar

- Martin Erlandsson

Bokaren Björn Wallgren är inte orolig för att Timo Räisänens julkonsert i teatern är inbokad samma kväll som Weeping Willows står på scen med Lisa Nilsson i Sparbanksh­allen.

Fredagen den 9 december kommer Varberg att fyllas med väldigt mycket julmusik, för nu är det klart att Timo Räisänen kommer tillbaka till teatern.

– Det blev utsålt förra året och jag tror inte att det är samma personer som lyssnar på Timo och på Weeping Willows. Det är omöjligt att i år hitta datum när inget annat händer, men Varbergs över 65 000 invånare räcker till många konserter, säger bokaren och managern Björn Wallgren och fortsätter:

– Det är bättre att se det som en möjlighet och att det finns mycket att välja på. Hoppas att många köper biljetter i stället för att sitta hemma.

Timo Räisänen började som gitarrist och bakgrundss­ångare i Håkan Hellströms band (2000– 2003). 2020 gav han ut sitt nionde album, ”Pax noël” med 24 jullåtar, som han själv ser som ett spretigt blandband.

– Min mission är att skapa ett beroende hos publiken. Jag skyr den där dagliga skärmnärva­ron, men vill ändå vara ett elixir i folks medvetande­n. Då gäller det att visa att jag inte försvinner, utan kommer fortsätta att underhålla beroendet för lång tid framöver, med ny musik och nya konserter, säger Timo i ett pressmedde­lande.

Sedan tidigare är det klart att Weeping Willows tar med Lisa Nilsson till Sparbanksh­allen i Arena Varberg som en del i turnén ”Christmas time has come”. I Varberg 2018 valde bandet bort alla konvention­ella jullåtar till förmån för original, Motownhits från 60-talet och ovanliga covers.

– Det blir storslaget med många musiker på scenen med blås- och stråksekti­oner, en intim men lyxig känsla, säger sångaren Magnus Carlson i ett pressmedde­lande.

"

Varbergs över 65 000 invånare räcker till många konserter Björn Wallgren, bokare/manager

 ?? BILD: JONATAN FERNSTRÖM/PÄR WICKHOLM ?? Både Timo Räisänen och Weeping Willows med Lisa Nilsson ska göra julkonsert­er i Varberg den 9/12.
BILD: JONATAN FERNSTRÖM/PÄR WICKHOLM Både Timo Räisänen och Weeping Willows med Lisa Nilsson ska göra julkonsert­er i Varberg den 9/12.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden