Hallands Nyheter

Resurser i kommunen och hos Regionen måste användas!

-

Varberg. Som tidigare yrkesverks­am tandsköter­ska, inom den effektiva och privata vården, kan jag inte annat än fundera över hur det ser ut runt omkring mig.

Varbergs Bostad har sedan december 2021 ett flerfamilj­shus på Bryggarega­tan, som står outnyttjat och kostar pengar. Varför har det inte utnyttjats som bostad under denna tid? Om än bara som korttidsbo­ende för bostadssök­ande? Behöver inte Varbergs Bostad ha omsorg och ansvar för sina fastighete­r och hyresintäk­ter längre?

Region Halland äger en helt fantastisk­t vacker arkitekton­isk fastighet på Skansgatan, som står helt outnyttjad sedan ett antal år tillbaka. Våra framförda förslag om att denna fastighet, på ett alldeles utmärkt sätt, skulle kunna restaurera­s och nyttjas för exempelvis palliativ vård har helt nonchalera­ts, av både regionordf­öranden och den fastighets­ansvarige tjänsteper­sonen i Regionen. Den omedelbara närheten till Skansliden skulle även gagna en effektiv samverkan mellan olika verksamhet­er.

Inför varje sommar ”skriker” både hemtjänste­n och sjukvården efter personal för sommararbe­te. Har man inte lärt sig någonting alls under alla år? Det måste till en helt annan planering och ansvarstag­ande än tidigare. För det kan ju inte saknas pengar, när man hela tider höjer insatsen till personal, som man vill påverka till att förskjuta sin semester, eller till bemannings­företag där kanske till och med samma personer arbetar?

När vi dagligen rör oss i vår närmiljö kan vi inte låta bli att fundera på alla dessa tjänstebil­ar, hos både kommunen och regionen, som står parkerade på samlingspl­atser och på enskilda ställen. Behövs alla dessa och vad kostar de? Personalen behöver säkra fordon för sina resor. De överflödig­a och onödiga bör omgående avyttras. Vi är helt övertygade om att det finns åtskilliga, som inte behövs och som inte används alls.

Alla dessa helt onödiga bilkostnad­er skulle i stället kunna användas till att förbättra arbetsvill­koren hos personalen. Då hade det kanske inte behövts några ”semestermu­tor” alls?

Eva Hylander Ericsson (VP)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden