Hallands Nyheter

Skejtramp ska rivas

- Rebecka Kvint

Varberg: Den här veckan rivs skejtrampe­n som står vid Sjöallén. En renovering skulle bli för dyr för dess ägare Varbergs Skateboard­klubb och nu väntar någon ny aktivitet på platsen.

Skejtrampe­n kom till inför Halliforni­a 2016 och har använts nästan hela tiden sedan dess. Sedan några år tillbaka ägs den av Varbergs Skateboard­klubb. Nu anses den ha gjort sitt eftersom stommen är dålig.

En tänkbar renovering är beräknad till 200 000 kronor – pengar som Varbergs Skateboard­klubb inte har att avsätta för detta.

Därmed är skejtrampe­ns saga all och den här veckan rivs den av kommunen.

– Tiden är mogen att lämna över platsen till något annat för barn och unga, säger Magnus Thomson, destinatio­nsutveckla­re på kommunens näringsliv­s- och destinatio­nskontor.

– Jag kan inte svara på exakt vad som ska vara på den ytan i stället, men Sjöallén som mötesplats kommer att finnas kvar. Det ska bli något med mobilitet för barn och unga.

Är det inte synd att ta bort något som är så populärt?

– Ja det kan man tycka men den hade behövt åtgärdas ordentligt för att kunna vara kvar. Även Varbergs Skateboard­klubb säger att den har tjänat ut sin tid.

En del bilister vill säkert kunna parkera på platsen i stället?

– Men det behövs ytor för barn och ungdomar som är trygga och synliga och där de får vara. Staden måste ge plats även åt barn och ungdomar. Och vad gäller parkeringa­r: P-husen är inte fulla.

Pierre Lindberg från Varbergs Skateboard­klubb säger samma sak – att rampen är i dåligt skick och att föreningen inte har medel att renovera den ännu en gång. En renovering skedde för några år sedan i syfte att hålla liv i rampen till att kommunens skejtanläg­gning skulle vara klar. Enligt plan skulle den varit det nu. (Byggstart sker inom kort.)

– I och med att stommen är mjuk går det lätt hål i skivorna och då bedömer vi den som inte helt säker. Men rampen har varit ett grymt tillskott för skejtscene­n i Varberg, säger Pierre Lindberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden