Hallands Nyheter

Man hotade att sprida nakenbilde­r – döms

- Jennifer Last jennifer.last@hn.se 010-471 53 32

Falkenberg: Mannen skickade meddelande­n till en kvinna med direkta hot om att sprida både nakenbilde­r och nakenfilme­r. Han skrev också saker som att hon är en hora och att hennes son kan dra åt helvete. Nu har han dömts vid Varbergs tingsrätt.

En man och en kvinna hemmahöran­de i Falkenberg­s kommun har en turbulent historia bakom sig. De hade en relation av och till i många år och kvinnan beskriver den som bra, förutom när mannen drack alkohol.

Då gick han över gränser. Kvinnan gav honom en sista chans under sommaren 2021 – men det tog inte lång tid innan saker och ting brusade upp igen.

Kvinnan fick kännedom om att mannen hade skickat sms till sitt ex där han skrivit att han fortfarand­e älskar henne och vill leva med henne. När hon ville fråga honom vad han höll på med var han onykter och kvinnan fick nog – igen.

När hon kom hem från jobbet på kvällen dagen därpå var krukorna på altanen välta. På ytterdörre­n var en diskmatta och ett par badhandska­r uppskruvad­e.

Mannen, som är i 55-årsåldern, skickade även sms med hot om att sprida både nakenbilde­r och nakenfilme­r på henne. De flesta hade han tagit i smyg. Då kvinnan är medveten om att mannen ofta passerar gränser i onyktert tillstånd, säger hon i förhör att hon har känt sig otrygg och mått dåligt av allt som hänt.

Förutom sms med direkta hot har han också vid flera tillfällen skickat meddelande­n med kränkande innehåll. Han har skrivit allt från att hon är en hora till att hennes son kan dra åt helvete.

Mannen erkänner gärningarn­a och döms till dagsböter på totalt 15 000 kronor och villkorlig dom för olaga hot, ofredande och ett fall av skadegörel­se. Han ska även betala skadestånd till kvinnan på 5 000 kronor.

 ?? BILD: ANNIKA KARLBOM ?? En man i 55-årsåldern döms vid Varbergs tingsrätt för olaga hot, ofredande och skadegörel­se.
BILD: ANNIKA KARLBOM En man i 55-årsåldern döms vid Varbergs tingsrätt för olaga hot, ofredande och skadegörel­se.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden