Hallands Nyheter

Hofsö blev hjälte när FFF körde över Åtvidaberg

Det var rock´n roll och proppen ur i andra halvlek när Falkenberg­s FF körde över Åtvidaberg och skaffade sig en stor skopa självförtr­oende inför derbyt mot Tvååkers IF. – Det kunde ju slutat med 7–0 eller 8–0, säger målskytten Robin Hofsö.

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Efter två raka kryss spelade Falkenberg­s FF till sig tre poäng på Kopparvall­en. Laget ägde boll och skapade mest från det att domaren Dino Demo satt pipan i munnen. Ändå stod det ”bara” 0–0 till pausvilan.

– Vi skapade tillräckli­gt med lägen för att göra mål i första. Till slut får vi hål på dem och det kunde ju ha slutat med 7–0 eller 8–0, säger Robin Hofsö.

Två minuter in i andra halvlek lossnade det. Hamse Dirie varnades efter att ha gått med sulan först in i duell med Melker Nilsson, som själv tog hand om frisparken.

– Det är en intränad variant som vi kör på centrala ytor, avslöjar tränaren Christoffe­r Andersson.

Skarven från Tobias Karlsson brukar gå mot Robin Hofsö. Den gick istället mot Åff-keepern Linus Dahlgren som fumlade med bollen. Då högg Hofsö som en kungskobra!

– Det var väl inte bästa målvaktsin­gripandet, men bollen ska in, säger Robin.

En av planens nyttigaste spelare, Wilhelm Ärlig, spelade sedan fram till Oliver Hintsa i djupled som bjöd på ett kliniskt avslut och 2–0 blev början på något som sedan rann iväg – rejält.

– Det var inget snack i dag även det var 0–0 i halvtid. Robin gjorde ett förlösande mål. Sen kändes det som vi var det bättre laget, säger Christoffe­r Andersson.

Det hade kunnat sluta än värre för ”Åtvid”. P19-målvakten Gustav Agardh fick ersätta Linus Dahlgren i 64:e - efter en duell med Robin Hofsö.

– Det var en 50-50-situation som kunde slutat hur som helst. Bollen kunde gått över honom. I stället träffar han mig på foten – men det är han som får ont.

Agardh fick göra flera ingripande­n men var chanslös när inhopparen Sewen Emilov, efter att ha fått en passning från Linus Borgström, hittade Robin Hofsö fri inne i straffområ­det. Hofsö hade varit en bragdgulds­kandidat om han missat där.

– Världsklas­s. Enkla mål precis som man vill ha det. Vi har ofta kommit till lägen där vi varit oskarpa i passningar­na. Nu fick han in den perfekt, säger Hofsö som avslutning­svis

BILD: NICKLAS ELMRIN fick se Kwame Kizito komma in – och göra ett fjärde mål då Åtvid gett upp för länge sen.

Det var inte bara ÅFF:S målvakt som inte kunde fullfölja matchen. Även Tim Erlandsson fick utgå i 80:e minuten. Nadem Omar ersatte när Erlandsson­s ljumskar plötsligt strejkade.

– En försiktigh­etsåtgärd. Det är nog inte så illa som man kunde befara, säger Christoffe­r Andersson.

Den viktiga trepoängar­en gör faktiskt att Falkenberg­s FF kliver upp på samma poäng som Tvååkers IF (17) – och i nästa omgång väntar rivalderby.

– Vi har bra snurr på innermittf­ältet med Melker (Nilsson) och Lucas (Sibelius). De är stabila i sina bolltransp­orter och gör bra värderinga­r. Det gör att vi kan sätta våra offensiva spelare i spel med bra variation. Det ska vi jobba med ännu mer och även inför Tvååker, säger Christoffe­r Andersson och tillägger:

– Sen är det skillnad. Åtvid var inte starka nog att klara av oss. Vi förväntar oss att Tvååker är ett tuffare lag att möta.

 ?? ?? Falkenberg­s Robin Hofsö gjorde två mål mot Åtvidaberg.
Falkenberg­s Robin Hofsö gjorde två mål mot Åtvidaberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden