Hallands Nyheter

”Det känns som att någon skojar med oss”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Spelöverta­g? Check. Kanonlägen? Check. Lämna planen utan seger ändå? Check. Tvååkers IF tre senaste hemmamatch­er skulle kunna vara del av en nyinspelni­ng av ”Har du hört den förut?”.

– Det känns inte seriöst, säger tränaren Pierre Krantz efter 0–1-förlusten mot Torns IF.

Efter förlusten mot FC Trollhätta­n mumlade Pierre Krantz att 0–1-resultatet var ”helt sjukt”. Den här gången var han ännu mer förbluffad över att hans lag inte lyckats få in bollen i nät.

– Det är svårt att hitta ord mer än att det är ett orimligt slutresult­at. Jag hade kunnat köpa 0–0 och att vi inte fick in bollen, men 0–1 är helt orimligt. Det är anfall mot försvar i 93 minuter, säger Krantz, som inte lade någon skuld på sina spelare.

– Vi måste göra mål på våra målchanser och hörnor, men jag kan inte kräva så mycket mer av våra spelare. Jag tycker att vi kämpar järnet, men ibland så grinar det emot.

Hur frustreran­de är det?

– Det är otroligt frustreran­de. Vi lägger så mycket tid och tränar så mycket. Jag tycker att vi gör det tillräckli­gt bra för att vinna med två-tre mål, men förlorar med 0–1. Idrotten är grym ibland, i dag var den ruskigt

BILD: KRISTER ANDERSSON

grym. Vi alla lägger så mycket tid och engagemang i detta, och så blir det bara konstigt.

Nu har Tvååker gått tre raka hemmamatch­er utan att göra mål, trots flera väldigt goda chanser i samtliga matcher.

– Det är helt sanslöst. Vi borde ha rätt höga siffror på expected goals. Vi hade tre mot Trollhätta­n och bör ha ännu högre här. Det är lite svårt att ta in om jag ska vara ärlig. Man har hållit på med fotboll så länge och man lyckas skapa så många målchanser, och så hamnar bara inte bollen i mål. Det känns inte seriöst. Det känns som att någon driver med er?

– Jaja, det känns som att någon skojar med oss. Precis så känns det.

Som lök på laxen stack Torn upp på övertid och satte ett sett till matchbilde­n helt ologiskt segermål, men det var inget som fick Krantz att trilla av den pall han brukar sitta på under matcherna.

– När de gjorde sitt mål tänkte jag att det bara var logiskt. Om allt ska gå emot är det klart att de får in ett så nära slutet som möjligt så att vi inte får in en slutforcer­ing för att göra 1–1.

Man har hållit på med fotboll så länge och man lyckas skapa så många målchanser, och så hamnar bara inte bollen i mål. Det känns inte seriöst. Pierre Krantz

BILD: HÅKAN JOHANSSON

 ?? ?? Tvååker fick se sig besegrade Torn efter en jämn match.
Tvååker fick se sig besegrade Torn efter en jämn match.
 ?? ?? Pierre Krantz visste knappt vad han skulle säga efter förlusten.
Pierre Krantz visste knappt vad han skulle säga efter förlusten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden