Hallands Nyheter

Stafsinge omutligt både offensivt och defensivt

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se Karl Andersson karl.andersson@hn.se

2–0-segern i toppmötet mot Örgryte IS innebar sjunde raka trepoängar­en.

Det stekheta forwardspa­ret Olivia Andersson och Lydia Schough stod för varsitt mål, men duon utgör inte hela anledninge­n till succén.

På de sex senaste matcherna har laget bara släppt in ett mål.

BILD: HÅKAN JOHANSSON

satte ledningsmå­let efter 17 minuter.

Fyra minuter senare ville inte hennes forwardspa­rtner Olivia Andersson vara sämre. I friläge avslutade hon kliniskt i det bortre hörnet.

– 2–0-målet kommer till exakt så som vi pratade om att vi skulle spela inför matchen. Vi hittar ut diagonalt och straffar dem, säger Östlind.

Resterande 70 minuter av matchen var en relativt chansfatti­g historia. Stafsinge bevakade resultatet på ett bra sätt, och när det väl såg ut att bli riktigt farligt för Örgryte

BILD: HÅKAN JOHANSSON var Mariam Zein långt ute och avvärjde anfallen. Ibland var det med väldigt små marginaler, men vad spelar det för roll när resultatet blir lyckosamt?

– Antingen kör jag fullt ut eller inte alls, att tveka är det farligaste som finns. Jag gillar att vara långt ute och bryta bollen så tidigt som möjligt. Man behöver inte göra det mer spännande än vad det är, berättar Zein, som får beröm av sin tränare.

– Det är tacksamt att ha en sådan målvakt som är aktiv och spelar som en libero. Hon har gjort det fantastisk­t sedan hon kom in.

Blanda ihop seriens bästa kollektiva försvar, en av seriens bästa målvakter och ett av seriens främsta anfallspar framåt och du får ett recept som gett Stafsinge sju raka segrar.

– Vi släppte in fyra mål på de två första matcherna. Sedan justerade vi lite i vårt försvarssp­el och efter det har nollan i princip varit intakt. Målet vi släppte in mot Valder (3–1) var det mer vi som stötte in bollen i vårt eget mål. Motståndar­na skapar inte så många chanser mot oss och det är tryggt. Framåt har vi ett bra anfallspar och flera målfarliga spelare därtill, analyserar Östlind.

Valder gick som tåget under seriens sju första matcher. Sedan stötte man på patrull mot toppkonkur­renterna Örgryte (2–4) och Stafsinge (1–3). Att man studsade tillbaka på vinnarspår­et borta mot seriefyran Qviding var således välbehövli­gt.

– Speluppbyg­gnaden var mycket bättre än i de senaste matcherna. Med det sagt behöver vi bli stabilare över 90 minuter. Vi har perioder av matchen då vi släpper till en del chanser. Som tur var gjorde de inte mål, berättar Mohamed Omar.

Det gjorde i stället Julia Sjödin, som avslutade kliniskt på Felicia Torstensso­n fina inspel och därmed satte 1–0 efter nio minuters spel.

– Det var skönt att få ett tidigt mål. Samtidigt fick vi även det mot Stafsinge och det spelade ingen roll den gången, så helt lugn blev man inte, säger Mohamed Omar, som nog blev mer avslappnad efter 70 minuter.

Då stod samme Sjödin nämligen för en ny fullträff sedan en inläggsfri­spark hamnat framför fötterna på henne och tryckt in bollen. 2–0 innebar att Valder utan större problem kunde hålla undan till en viktig trepoängar­e.

– Det var jätteskönt efter de senaste resultaten. Nu har vi nio poäng ner till Qviding på fjärdeplat­sen, säger Omar, som av förklarlig­a skäl var nöjd över att Sjödin klev fram som målskytt när de vanliga målskyttar­na Ebba Lundberg och Sofia Eliasson inte hittade nätmaskorn­a.

– Det är jättevikti­gt för oss att få fler spelare som kliver fram. Just nu är Ebba och Sofia hårdmarker­ade, vilket ger ytor för andra spelare.

 ?? ?? Efter de inledande kryssen mot Falkenberg (2–2) och Lilla Träslöv (2–2) har Stafsinge vunnit sju raka seriematch­er.
Efter de inledande kryssen mot Falkenberg (2–2) och Lilla Träslöv (2–2) har Stafsinge vunnit sju raka seriematch­er.
 ?? ?? Mariam Zein stod för en i många fall prickfri insats mot Öis, men drog på sig en indirekt frispark efter att ha hållit i bollen för länge.
Mariam Zein stod för en i många fall prickfri insats mot Öis, men drog på sig en indirekt frispark efter att ha hållit i bollen för länge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden