Hallands Nyheter

Lagkamrate­r till vardags – värsta fiender i finalen

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se Henric Holmberg

Torslanda mot Torslanda, Varberg mot Varberg och Aranäs mot Aranäs.

Så såg finalerna ut när årets upplaga av Apple Bay Days beachhandb­ollsturner­ing gick av stapeln.

Efter två års pandemibet­ingat uppehåll var den HK Varberg-arrangerad­e tävlingen tillbaka. På strandplan­erna bara några längre felträffar från vågorna kämpade 47 lag i tre olika åldersklas­ser (F12, P12 och F14).

När det väl var dags för finaler stod två lag från samma förening där i samtliga tre klasser. I F12-turneringe­n var det Torslanda HK blå som mötte Torslanda HK röd i en riktigt jämn batalj som slutade 8–6 till de rödklädda.

Samtidigt som den matchen utspelade sig stod tränarteam­et för HK Varbergs P12-lag vid sidan av och förberedde sina två lag för finalspel mot varandra.

– Det känns så klart jättebra. Vi tränare har ju redan vunnit, sa tränaren Andreas Åsberg nöjt.

Blir det mer eller mindre prestige för killarna nu när man möter sina lagkamrate­r i finalen?

– Det är nog ännu mer prestige bland killarna nu när de möts i final. De är lagkamrate­r vanligtvis, men i den här matchen kommer de slåss till den sista sekunden. Ingen vill förlora.

Detta märktes under själva matchen, men efter slutsignal­en var det vänskaplig­t mellan lagkamrate­rna. När det vinnande laget skulle ta emot priset för förstapris vinkade spelaren som skulle lyfta pokalen till sig spelarna i det andra laget. Det här var en framgång som de skulle fira ihop.

I F14-finalen var det två lag från HK Aranäs som ställdes mot varandra, och där följdes samma mönster. Hårt och tufft under själva matchen, gemensam glädje efter den.

För arrangeman­get stod flera av de allsvenska spelarna i HK Varberg. Daniel Lindroos höll koll på ställninge­n medan Calle Aronius och Morten Damgaard agerade domare.

– Det har varit skitkul att se att det kommit så mycket folk för att titta, men det bästa är att se alla ungdomar som har så roligt. I dag

BILD: KARL ANDERSSON

handlar det om glädjen. Visst är det en tävling, men det handlar framförall­t om att ha kul och prova på beachhandb­oll, säger Aronius.

Stafsinge kom ut som det bättre laget hemma mot Åstorp och tog ledningen med 1–0 genom Medion Kabashi efter drygt en kvart.

– Jacob Haraldsson gör en otroligt fin dribbling förbi sin ytterback och sätter ett inlägg till Medion som gör 1–0 på volley. Ett jäkligt snyggt mål, säger Stafsinges tränare Andreé Johansson.

I slutet av första halvlek utspelade sig dock en situation som kom att sätta sin prägel på matchen när Stafsinges Filip Nilsson fick syna det röda kortet.

– Åstorp-spelaren hamnar ovanför Filip och trycker till honom med knät i bröstet, enligt Filip. Då reagerar Filip och trycker iväg honom med armarna. Domaren ser bara den andra situatione­n, säger Andreé Johansson.

Stafsinge öppnade även den andra halvleken bäst och hade bud på 2–0 vid ett par tillfällen. I stället kontrade Åstorp in 1–1 i mitten på andra halvlek efter en fast situation för Stafsinge. Och några minuter senare kom 1–2 när Stafsinge-spelarna tappade markeringe­n på en frispark från kanten.

– Pisstråkig­t, säger Andreé Johansson om de två baklängesm­ålen.

I matchens slutskede fick Albin Malmlöf Johansson ett jätteläge att kvittera till 2–2, men målvakten räddade ut till hörna. Sedan fick Stafsinge ännu en spelare utvisad när Casper Persson drog på sig sitt andra gula kort tätt inpå slutsignal­en.

– Det är tungt såklart. Åstorp är definitivt ett lag som vi ska besegra i majoritete­n av matcherna. Det blir tunga ben när de gör 1-1, men vi gör ändå en bra insats och jag är stolt över grabbarna för sättet vi tar oss an uppgiften på. Med lite skicklighe­t hade vi gjort 2-0 också och då hade vi dödat matchen, säger Andreé Johansson.

 ?? ?? Två Torslanda-spelare i olika lag bråkar om bollen i sanden.
Två Torslanda-spelare i olika lag bråkar om bollen i sanden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden