Hallands Nyheter

Gareth Southgate: ”Skäm inte ut oss”

- Sebastian Wognsen

Engelska supportrar har börjat anlända till Tyskland inför deras Nations League-möte. Då vädjar den engelska förbundska­ptenen till sina egna.

– Vi har ingen kontroll över det, strålkasta­ren är på er, säger Gareth Southgate.

England och Tyskland har en långvarig fotbollsri­valitet, nu drabbas de samman i Nations Leagues A-grupp. När de möttes 2017 sjöng engelska supportrar motbjudand­e främlingsf­ientliga krigsramso­r mot de tyska spelarna och supportrar­na, något som beskrevs som ett lågvattenm­ärke av Englands fotbollsfö­rbund FA.

England avtjänar just nu ett straff som de fick i samband med fjolårets Em-final. Flertalet biljettlös­a engelska supportrar försökte ta sig in på finalarena­n Wembley och slogs med personalen på plats.

– Du skäms när du hör om allt stök, du vet att det är en representa­tion av ditt land, sade förbundska­pten Gareth Southgate enligt The Telegraph.

Enligt den brittiska tidningen har 880 personer fått lämna in sina pass, så att de inte kan resa till matchen, dessutom har 1 122 personer blivit direkt bannlysta från matchen.

England har bara fått tillgång till 3 466 biljetter men det väntas vara betydligt fler engelsmän på plats i Tyskland.

– Det kommer alltid att finnas problem, men vi vill att våra fans ska åka till München och vara respektful­la, vi skulle vilja detsamma från de tyska supportrar­na.

Ingen alkohol kommer serveras inne på arenan, dessutom har engelsk personal flugits in för att hjälpa den tyska polisen.

– Vi (laget) kan bara försöka sända de rätta signalerna, sedan får man lita på att folk kan bete sig, avslutade Southgate.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden