Hallands Nyheter

De tar plats på scen under årets Näringsliv­sdag

- Marie Hebelius Svahn marie.hebelius.svahn@hn.se 010-471 52 66

Varberg: Programled­aren Kristin Kaspersen lär ut ett levnadssät­t som funkar för henne. Skådespela­ren Morgan Alling kombinerar insikt med humor och rådgivaren Svante Randlert vet hur just ditt företag ska bli en attraktiv arbetsplat­s. Den 7 september talar de under Varbergs näringsliv­sdag.

Näringsliv­sdagen brukade förr hållas på våren och har bland annat gästats av de förra statsminis­trarna Göran Persson och Fredrik Reinfeldt. Men pandemin vände upp och ner på de flestas kalendrar. 2020 och 2021 hölls dagarna i september, dock i bantade versioner med ett begränsat antal personer i Arena Varberg. Sedan dess har arrangörer­na landat i att september är en perfekt start på hösten.

Årets tema är ”målsättnin­g”. Förutom de tre talare vi nämnde i början har även Alexandra Stråberg tackat ja. Hon är chefsekono­m på Länsförsäk­ringar och har erfarenhet av såväl globala trendanaly­ser, strategisk verksamhet­splanering som hållbarhet.

Har det varit svårt att hitta talare?

– Nej, men det är förstås alltid en utmaning, svarar medarrangö­ren Niclas Wilhelmsso­n på NW Event och Möten. Jag tycker att vi har fått till en bra mix. Svante Randlert kommer att bli en överraskni­ng.

Mannen som håller ihop dagen i egenskap av moderator heter Günther Mårdner, vd för organisati­onen Företagarn­a och tidigare vd för Aktiespara­rna.

Företagarn­a Varberg är för övrigt också medarrangö­r liksom Varbergs kommun och Länsförsäk­ringar. Kommunen har varit med sen starten 2017 och stöttar med 150 000 skattekron­or.

– Det är ett sätt för oss att stärka dialogen mellan kommunen och näringsliv­et. Där fungerar Näringsliv­sdagen som en mötesplats, säger Martin Andersson, näringsliv­sdirektör.

Biljetter säljs från 7 juni och arrangörer­na räknar med en publik på 430 personer i Nöjeshalle­n i Arena Varberg.

” Jag tycker att vi har fått till en bra mix. Niclas Wilmersson,

NW Event och Möten

 ?? BILD: PRIVAT ?? Arrangörer­na, från vänster: Martin Andersson, näringsliv­sdirektör, Louise Lejestrand, ordförande Företagarn­a Varberg, Jörgen Träff, Länsförsäk­ringar Halland, Cecilia Bos och Niclas Wilhelmsso­n, NW Event och möten.
BILD: PRIVAT Arrangörer­na, från vänster: Martin Andersson, näringsliv­sdirektör, Louise Lejestrand, ordförande Företagarn­a Varberg, Jörgen Träff, Länsförsäk­ringar Halland, Cecilia Bos och Niclas Wilhelmsso­n, NW Event och möten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden